19 / 04 / 2024

Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara-İstanbul arası yolculuk süresini 3 saate indirecek olan Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak merak konusu. İşte uçak ile rekabet edecek hızlı tren hattının tüm ayrıntıları…



İstanbul ve  Ankara  arasındaki 7 saatlik demiryolu ulaşım süresini 3 saate indirecek TCDD projesi Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağı merak konusu. Ankara İstanbul hızlı tren hattının Şubat ya da Mart gibi hizmete açılması planlanıyor.


Ankara İstanbul Ankara hızlı tren YHT bilet fiyatları 2014!




Ankara İstanbul hızlı tren hattı durakları neler?

523 kilometre hat uzunluğuna sahip olan hattın toplam 9 istasyonu olacak. Yolcular Ankara’dan İstanbul’a giderken sırasıyla şu istasyonlardan geçecek; 

Polatlı

Eskişehir

Bozüyük

Bilecik

Pamukova

Sapanca

İzmit

Gebze 

Pendik


250 kilometre hızla gidecek

Ankara’dan İstanbul’a yolculuk süresini 3 saate indirecek olan Ankara-İstanbul hızlı tren hattı 250 kilometre hızla gidecek. 


Marmaray’a entegre olacak

Ankara-İstanbul YHT hattı son durak Pendik’teki banliyö hattıyla Marmaray’a entegre olacak. Böylece Avrupa’dan Asya’ya kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. 


Günde 50 bin yolcu taşıyacak

Hattın günde yaklaşık 50 bin, yılda ise 17 milyon yolcuya hizmet vermesi hedefleniyor. 


Uçakla rekabet edecek

Ankara-İstanbul hızlı tren hattının uçaktan daha çok tercih edilmesi bekliyor. Uçakla rekabet edecek olan YHT zaman açısından havayoluyla ulaşımın avantajlarını sunacak. Ankara İstanbul hızlı tren hattında bilet fiyatlarının ise otobüslerden biraz yüksek uçak biletlerinden ise ucuz olacak. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön