20 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın 130 milyon TL'ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın 130 milyon TL'ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturma açılan dosyalardan birinin Başakşehir dosyası olduğunu belirtti. İmamoğlu, "7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor bir özel şirket. 49 milyon liraya. 11 Ocak’ta arsayı 130 milyon liraya Kiptaş’a satıyor" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturmalara konu olan 50 dosyaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en çarpıcı örneklerden birinin Başakşehir’deki bir dosya olduğunu belirterek, “Başakşehir’deki dosya çok tatlı bir dosya. Üzerine pudra şekeri bile dökmene gerek yok” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, o dosya konusunu şu şekilde açıkladı: 

“7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor bir özel şirket. 49 milyon liraya. Sadece bu alımı yaptıktan 4 gün sonra 11 Ocak’ta 49 milyon liraya satın aldığı arsayı 130 milyon liraya Kiptaş’a satıyor. 4 günde 81 milyon lira. Bugünkü rakam ile 216 milyon lira. 27 milyon dolar…AK Parti ile bağı olan o şirketin cebine gidiyor. Soruşturma dosyalarımızdan biri bu. Bu soruşturmayı ben açtım, İçişleri Bakanı da geldi bu dosyalarımıza el koydu.”

İmamoğlu, Başakşehir’deki maketi olan, ruhsatı alınmış konut arazisinde yeni İBB yönetiminin göreve gelmesiyle buranın yeşil alan ilan edildiğini belirtti. 

Ekrem İmamoğlu ndan KİPTAŞ ın 130 milyon TL ye aldığı arsaya ilişkin açıklama!

Soruşturma dosyalarından örnekler veren İmamoğlu, bunlardan birinin de Fatih’te Vatan Caddesi’ndeki bir lunapark olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, şöyle açıkladı:

“Burası da yine bir özel şirket tarafından 25 milyona alınıyor. 25 milyona alınırken burası yeşil alan. Daha sonra bu arsayla birileri ilgileniyor. Bu arsaya İBB tarafından imar izni veriliyor. Sıkı bir imar hakkı veriliyor. 25 milyon liraya satın aldığı ve imarını değiştirdiği bu araziyi bu şahıs, imarlı haliyle 430 milyon liraya İBB’ye satıyor. Yıl 2017. Tam 17 kat. İşte bunları araştırıyoruz. 

İmamoğlu, şunları söyledi:  

"İBB, 430 milyon TL'ye aldığı bu araziyi tekrar imar değişikliği yapıp, burayı yeşil alana çeviriyor. Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme Şirketi’ne buraya değerlendirme yaptık. Bu arsanın değeri 10 milyon dolardır diyor bize. O araziyi 2017’de belediye 116 milyon dolara satın aldı. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul şirketi buraya 10 milyon dolar diyor."

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'deki İMAR A.Ş'ye sattığı arsalarda son durum ne?


Geri Dön