19 / 04 / 2024

Bursa'da 130 milyon TL'ye kamulaştırma yapıldı!

 Bursa'da 130 milyon TL'ye kamulaştırma yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, 130 milyon TL’ye kamulaştırılan alanın 70 milyon TL’ye satıldığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Altepe “Bu alanın sadece yüzde 15’inden 70 milyon gelir elde ettik. Hesap yapamayanlar açıklama yapmasın” dedi.



142 bin metrekarelik alanın yüzde 15'inin satışından 70 milyon TL gelir elde eden Büyükşehir Belediyesi'nin 130 milyona kamulaştırdığı alanı 70 milyon liraya sattığı yönündeki iddialara Recep ALTEPE açıklık getirdi.



"BURSA'NIN RANTI BURSA'YA AKIYOR"

Başkan Recep Altepe, "Bunlar kasıtlı veya bilinçsizce yapılan açıklamalar. Biz kamulaştırdığımız alanın yüzde 15'ini 70 milyona sattık. Yüzde 15'i 70 milyon yapıyorsa tamamı ne kadar yapar bu basit bir hesap. Merak edenler bu hesabı yapsın ama rast gele konuşmasın" dedi. Bursa ile ilgili yapılan bir projede heyecan duyulması gerektiğini belirten Başkan Altepe şöyle devam etti: "Yapılan çalışmaları büyük bütçeleri aşarak gerçekleştiriyoruz. Halk, bütçeler nasıl gerçekleşecek diye beklerken her yıl ilave bütçe yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 200 milyonun üzerinde ilave bütçe yaptık. Yani daha da fazla hedefi aşan hizmet yapıldı. Bunun için de kaynak peşinde koşuyoruz ve tesisler oluşturuyoruz. Oluşan bu tesislerle birlikte Bursa'nın rantı Bursa'ya akıyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda da Bursa'ya özellikle kazandırmaya dikkat ediyoruz. Akılcı projelerle, ticari mantalitesi olan projelerle de bunu başarıyoruz."


ALANIN SADECE YÜZDE 15'İNİ SATTIK

Başkan Altepe Sıcaksu projesinin hem Bursa'ya hem de yatırımcıya kazandıracağını ifade etti. Altepe, "Arsa tek parsele  döndüğünde malum değeri de artacak, aksi halde 400 ortaklı bir arsaya kim alıcı çıkar. İşte biz de tek parsele dönüşen yerleri satıyoruz. Bizim yaptığımız kamulaştırmalar 130 milyonu geçti. Yapılan  değerlendirme ve açıklamalarda yanlış bir şey var. Bunlar kasıtlı değerlendirmeler. Şu anda sattığımız yer kamulaştırdığımız alanın yüzde 15'i. Burayı 70 milyona sattık. Ayrıca Bursalı bir firma aldı. Bursa'ya  yatırımı yine Bursalılar yapıyor. Bursalı firma burayı satın almak için teklifini verdi. 68 milyon 100 bin TL'lik teklifi biz de 70 milyona çıkardık. Onlar da kabul ettiler. Yüzde 15'i 70 milyon yapıyorsa tamamı ne kadar yapar bu basit bir hesap. Onun için bu hesapları merak edenler yapsın ama rast gele konuşulmasın" diye konuştu.



Sabah/MUHARREM DOĞANTEZ 


Geri Dön