19 / 04 / 2024

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde devam ettiği hizmet maratonunu ilçelerde gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla sürdürüyor. Kentte yapılacak yatırımlar kapsamında 17 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı.



Kentteki çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, açılış ve temel atma törenlerini de sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılış ve temel atma programında Mersin’in dördüncü önemli katlı kavşak projesi olan ve  ‘Milli Egemenlik Katlı Kavşağı’ ismi verilecek olan Toroslar Katlı Kavşağı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.  Toroslar’ın kanayan yarası olan ve yıllardır açılamayan Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi 17 milyon TL kamulaştırma bedeli ödenerek modernize edildikten sonra açıldı. 


Başkan Kocamaz, “Herkese yol olduk, su olduk”

Açılış ve temel atma töreni öncesi konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’i en doğusundan en batısına kadar, Akdeniz’den Toroslar’ın tepesine kadar bir bütün olarak ele aldıklarını ve topyekun ayağa kaldırma sözü verdiklerini söyledi.


2014 yılında çıktıkları hizmet yolculuğunda yıllardır ihmal edilen Toroslar bölgesindeki vatandaşların beklentilerine cevap vermek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocamaz,  “Yolsuz ve susuz yerleşim birimi bırakmayacağız demiştik. Allah’a çok şükür ki bugün geldiğimiz noktada Mersin’de yolsuzluğu bitirdik. Herkese yol olduk, su olduk, musluklarından aktık. Hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayırt etmedik. Hepsine eşit mesafede durduk. Tespit ettiğimiz eksiklikleri ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden mücadele ettik. Her zaman halkımızla birlikte olduk. Problemleri çözme noktasında yoğun bir gayret içerisine girdik. Mersin kırsalda ve merkezde tarihinde görmediği hizmetlere kavuştu. Bizden önce sadece merkezde yaklaşık 745 metrekareden ibaret olan Büyükşehir sınırlarının 22 katına çıktığı bir belediyeyi yönetiyoruz. Yıllardır yapılmayan eksik projeleri hayata geçirdikçe bizler de mutlu oluyoruz”  diye konuştu.


Mersin’in şehir planlaması konusunda en önemli eksiklikleri olan 1/100 binlik ve 1/ 5 binlik planları en kısa sürede hayata geçirirken, trafik sorununu çözecek Ulaşım Master Planı’nı da göreve gelir gelmez hazırladıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Tespit ettiğimiz eksiklikler doğrultusunda kentin sorunlarını çözmeye matuf projeleri hayata geçirdik. Bu projeler yaklaşık 3 buçuk yıl sürdü. Bakanlıklardan izin alma konusunda uzun bir süreç yaşandı. Ulaşım Master Planı içerisinde tam 22 tane katlı kavşak yapma mecburiyeti ortaya çıktı. Bunun 12 tanesi Okan Merzeci Bulvarı’nda. Birazdan temelini atacağımız Anıt Katlı Kavşağı da bu kavşaklardan bir tanesi olacak. Sadece bu çevre yolunda önümüzdeki dönem tamamlayacağımız 12 katlı kavşağımız var. Mersin genelinde de toplamda 22 katlı kavşak hayata geçecek” dedi.
 


Geri Dön