27 / 04 / 2024

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!

 CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, koronavirüsle mücadele kapsamında esnaf ve sanatkar işletmelerinin 1 Mayıs-30 Haziran 2021 tarihleri arasında doğan kira bedellerinin Cumhurbaşkanlığı tasarrufundaki yedek ödenekten karşılanması yönünde talepte bulundu. 



CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasının bulunduğu Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (Kovid-19 Salgınıyla Mücadele Kapsamında Sosyal Destek) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kanun teklifinde kira ödemelerine yönerik öneri de yer aldı. Kanun teklifinde yer alan öneriye göre; esnaf ve sanatkar işletmelerinin 1 Mayıs-30 Haziran 2021 tarihleri arasında doğan kira bedellerinin Cumhurbaşkanlığı tasarrufundaki yedek ödenekten karşılanması yönünde teklif sunuldu. 

 CHP den kira ödemelerine yönelik öneri!

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla partili belediye başkanlıklarına gönderilen genelgede de kira ödemelerine ilişkin talepler yer aldı. Genelgede kira ödemelerine ilşkin şu açıklamalar yer aldı: 

"Belediyelerimize ait iş yerlerinin kira ücretlerinin ertelenmesi, su faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımızın suyunun kesilmemesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarına karşılık icra talebinde bulunulmaması yerinde olacaktır. Bu vesile ile ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte verdiğiniz hizmetler için minnetlerimi ve şükranlarımızı sunuyor, başarılarınızın devamını diliyoruz."

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!


Geri Dön