25 / 04 / 2024

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…



CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'a, vergi paketinde yer alan, 5 milyon ve üzerindeki konutlara değerli konut vergisi getirilmesine yönelik de düzenleme ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bir kereye mahsus vergilerin anlamsız olduğunu iddia eden Öztrak, "Bir kez alırsanız ondan sonra takip eden yılda ne yapacaksınız?" dedi.

Anadolu Ajansı’ndan Meltem Öztürk’ün haberine göre, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile doğru düzgün bir etkisi yaratılamayacağını söyleyen Öztrak, "Zaten bütçeye baktığınızda bir defalık gelirlerle ayakta durmaktadır. Bir defalık gelirler uygulamasına devam edilmesi, sonuçta işi çözülemez noktalara götürüyor. Garip garip vergiler koymak zorunda kalıyorsunuz ya da önemli birtakım harcamaları kesmek zorunda kalıyorsunuz. " diye konuştu.

Öztrak, "Kamu özel iş birliği projeleri, onlar çerçevesinde verilen garantiler,  TOKİ  ile yapılan kamu arazileri alışverişleri ve bu çerçevede yaptırılan hiçbir kayda girmeyen binalar, tüm bunlara baktığınızda Türkiye'de bütçenin dışında bir bütçe daha oluşturmuştur. Varlık Fonu uygulaması da aynen bu mantıkla yapılmıştır. Birtakım şeyleri kamu harcamalarını, bütçe dışına kaçırmak suretiyle işi düzeltemezsiniz, görüntüyü düzeltirsiniz. Ama görüntüyü düzeltmek, bugün içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıyı aşabilmek bakımından yeterli olmuyor." şeklinde ifadelerde bulundu.
 


Geri Dön