25 / 04 / 2024

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantı devam ederken açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündeminde koronavirüs salgınında gelinen son durum olduğunu belirtti.

- "Devlet evde tuttuğu fakir fukaraya gereken desteği vermeli"

Kaynakların millet için kullanılması gerektiğini söyleyen Öztrak, fakir, fukaranın bir yanda ödenecek fatura ve kiraları düşünürken diğer yandan evinde oturamayacağını belirtti. Öztrak, devletin salgının yayılmasını engellemek amacıyla evde tuttuğu fakir fukaraya gereken desteği vermek zorunda olduğunu dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Evet, 'evde hayat var'. Ancak 'evde hayat var' diyerek millet bir başına bırakılamaz. Millet, kırk katır ile kırk satır arasına sıkıştırılamaz. Vatandaşı sağlığı ile işi, aşı arasında bir tercihe zorlayamayız. Millet evde oturduğunda, işini, aşını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyaysa, o insanı evde tutamazsınız. Vatandaşa, sağlığı için evde oturduğunda, işini aşını kaybetmeyeceğinin garantisini vereceksiniz. Bunu vermeden 'evde hayat var' diye slogan atmak idareimaslahattır. Yarın bir gün hiç kimse, 'biz uyardık ama millet uyarılarımızı dikkate almadı' diyemez, dememelidir. Suçu milletin sırtına bırakmamalıdır."

- "İktidar alınganlık göstermesin"

İktidarın ekonomide işçilerin, işverenlerin, KOBİ'lerin derdine derman olacak, üretim tabanını ve istihdamı koruyacak tutarlı, gerçekçi bir program halen açıklamadığını dile getiren Faik Öztrak, bu nedenle ekonomik kayıpların ağırlaşması riskinin her geçen gün arttığını belirtti.

Konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine de tepki gösteren Öztrak, korona kriziyle konut kredilerindeki limiti artırarak mücadele eden ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi.

 

300 bin TL'lik ev için 30 bin TL peşinat yetiyor!

 


Geri Dön