19 / 04 / 2024

300 bin TL'lik ev için 30 bin TL peşinat yetiyor!

300 bin TL'lik ev için 30 bin TL peşinat yetiyor!

Nakit parası yeterli olmayan ve konut kredisi kullanarak ev almak isteyen binlerce vatandaşa müjdeli haber geldi. Bu kapsamda, konut kredisinde peşinat oranının yüzde 10'a düşürüldüğü açıklandı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nda ekonomiyi ilgilendiren, 19 maddeden oluşan tedbir paketini duyurdu. 

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsün etkisi konut sektöründe de kendini gösterdi. Bu kapsamda hükümetin açıkladığı ekonomik pakettle birlikte, ev almak isteyenler için müjdeli haberler geldi. Konut kredisi kullanacakların önündeki en büyük engel olan kredi sınırı sorununa, ekonomik paketle birlikte çözüm getirildi. 

Yüzde 10 peşinat yetiyor

Peşinat indiriminden önce ev almak isteyenler bankaya yaptıkları kredi başvurusunda almak istedikleri ev için ekspertizin belirlediği ev değerinin ancak yüzde 80’i kadar kredi kullanabiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüse karşı tedbir paketi ile bu oran yüzde 90'a kadar yüksebilecek. Bu kapsamda müştelerin elinde yüzde 10 peşinat olması konut kredisi kullanmak için yeterli hale geldi. 

Duyanlar bankaya koşuyor

Hayallerindeki eve yüzde 10 peşinatla sahip olacak birçok vatandaş şimdiden ev arayışına girdi. Üstelik merkez bankasının 100 baz puanlık sürpriz faiz indirimi ile birlikte önümüzdeki günlerde konut kredisi faiz oranlarının daha da düşmesi öngörülüyor.

300 bin TL'lik ev için 30 bin TL kredi

Yeni düzenleme kapsamında 300 bin liralık bir ev almak isteyenlerin 30 bin TL'lik peşinatı varsa, yüzde 90'e karşılık gelen kalan 270 bin TL için kredi çekilebiliyor.

250 bin TL'lik konut kredisinin taksiti ne oldu?

Konut fiyatlarında son durum ne? 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön