24 / 04 / 2024

Bergama Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

Bergama Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi ek binası temeli törenle atıldı.




Sağlık Bakanlığı  İzmir  Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi ek binası temeli törenle atıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bedia Salnur, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbuyacı, Faruk İlker Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Osman Himmetoğlu, hayırsever İşadamı Mitat Öztüre ve ailesi, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu Bergama DH'nin geçirmiş olduğu süreci dile getirirken bu süreçte maddi ve manevi her daim yanlarında olduğunu hissettikleri Öztüre Holding Ailesine Bergama Halkı adına minnettarız dedi.


Bergama Dr. Faruk İlker DH'ne çok büyük katkıları olan Bağışcı N.Mithat Öztüre "Bu memleketi bu insanları çok seviyorum. Çok tehlikeli bir hastalık geçirdim. Bergama DH'de tedavimin yanı sıra insana insan gibi davrandıklarını gördüm, beni bu hastanede gönülden tedavi ettiler. Ama sonra anladım ki bu Türkiye'nin her yerinde geçerliymiş. Bu bir vesile oldu ve bu hastaneye poliklinik binası yaptırdım ve daha sonrası da geldi. Zamanla kendimi bu hastaneden biri gibi görmeye başladım. "Veren el alan elenden üstündür" demiş peygamber efendimiz. Vermeden almak Allah'a mahsustur...hepiniz beni çok mutlu ettiniz... Allah ömür verdikçe bu tarz işlere beraber devam edeceğiz. Halkımıza herkese hayırlı olsun." dedi.



İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Sağlık hizmetlerinde çok kısa sürede çok hızlı gelişmeler oldu. Sayın Bakanımızın talimatı ile sağlıkta dönüşümün 2. fazına geçiyoruz. Artık hastalarımız ayırt edilmeden her hastaneden eşit şartta hizmet alıyorlar. Kronik ve kanserli hastalara sadece hastanelerde değil evde de hizmet vermeye başladık. Yatağa bağımlı kronik hastalarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. PALYATİZMİR projesi ile şuan tüm Türkiye'ye İzmir örnek oluyor. Önemli bir gelişme olarak da yeni yapılan 200 yataklı Bornova DH'ni Mart ayında açılışını yapmayı planlıyoruz. Bugün burada ise Bergama DH 'sinin hizmetlerini bir adım daha ileriye götürmek için toplandık. Bütün bu emekler vatandaşlarımızın layık oldukları hizmeti alabilmeleri için. Mithat amcamız hastaneye gelip "ben bu hastane için birsey yapmak istiyorum" diyen bir kişi. Bu Ek Bina projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve en kısa sürede bitirilip halkımıza şifa dağıtmasını diliyorum. " dedi.


207 Yatak Kapasitesine Ulaşıyoruz...


İzmir'e sağlık alanında yapılan yatırımları anlatarak birçok müjdeli haber vererek konuşmasına başlayan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli "Bergama DH Ek Binası'nın temelini atarak hastanemizi 207 yatak kapasitesine ulaştırıyoruz ve çok nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Hayırsever Mithat amcamıza ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığımıza, emeği geçen herkese çalışmalarından ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.


İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın...


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar "Buradaki önemli faaliyet bize bir kez daha birşeyi ifade etti. Sayın Mithat Bey ve eşlerinin destekleri özellikle sağlık gibi önemli bir konuda herşeyi devletten beklememek aman elimi taşın altına koymayayım dememenin çok güzel bir örneğini sundu. Biz "İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN" sözünün somutlaşmış bir örneğiyiz. Artık bir çok sağlık hizmetini sorunsuz bir şekilde hastalarımızla buluşturabiliyoruz. Ülkemizi en iyi yerlere getirebilmek için hep birlikte devam edeceğiz. Biz bir aileyiz. Bu vesile ile temelini atacağımız Ek Binamızın hastalarımıza, çalışanlarımıza ve tüm Bergama halkına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Dünya'nın Örnek Aldığı Bir Konuma Geldik...


İzmir Valisi Erol Ayyıldız "Öncelikle 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz hürmet ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel törende sizlerle olmaktan mutluyum. Temelini atacağımız Ek Binamızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık hizmetinin iyileştirilmesi tüm bireyler tarafından ulaşabilir olması bildiğiniz gibi çok önemli. Bu da sağlık kuruluşlarının yeterli olmasına bağlıdır. Kamu hizmetleriyle beraber hayırsever vatandaşlarımızla birlikte bu alanda kazandırdıkları bizler için çok önemli.


Bu hayırseverlerimizden biri de değerli büyüğümüz N. Mithat Öztüre eşi ve çocuklarına yapmış oldukları katkılardan dolayı çok teşekkür ederim. Hastanemiz hastalarına hizmet veriyor ama hastanemizin de hastanesi Mithat abimiz. Onun tedavisi de ona bırakılmış. İnşallah yeni temel atma törenlerinde de bir arada oluruz ve güzel şeylere beraber imza atmaya devam ederiz. Sağlık hizmetinde tüm Dünya'nın örnek aldığı bir konuma geldik. Bu konuda emeği geçen değerli yönetcilerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İnsanların geleceğe güvenle bakmasına sebep oluyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Ek Binanın herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi ve bağışcı Mithat Öztüre'ye çiçek takdiminde bulundu.



Bergama İlçe Müftüsünün duasını takiben kesilen kurban ve döktürülen lokma sonrası tüm protokol, bağışcı N. Mithat Öztüre ve ailesi ile Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi Ek Bina Temeli hep birlikte atılarak tören son buldu.



Yeni Asır


Geri Dön