16 / 04 / 2024

Bergama Katlı Otopark Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Bergama Katlı Otopark Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Bergama'daki trafik ve park yeri sıkıntısını çözecek olan ve Bergama Eski Cezaevi'nin olduğu yerde yapılan, Bergama Belediyesi Katlı Otopark Projesi'nde sona yaklaşıldı.



Bergama'daki trafik ve park yeri sıkıntısını çözecek olan ve Bergama Eski Cezaevi'nin olduğu yerde yapılan, Bergama Belediyesi Katlı Otopark Projesi'nde sona yaklaşıldı. Toplam kullanım alanı 13 bin metre kare olan otoparkın, 2650 metrekarelik zemin katında 9 adet iş yeri ile yaklaşık 1000 metrekarelik bir alışveriş merkezi yer alacak. 3 Katı kapalı, 4'üncü katı açık olan otopark 350 araçlık kapasiteye sahip.


350 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK


Otopark'ta hummalı bir şekilde süren çalışmaları yerinde inceleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Kent merkezinde yapımını sürdürdüğümüz 350 araçlık otoparkımızın hizmete girmesiyle Bergama'nın ciddi sorunlarından birini daha çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi. Başkan Gönenç, "Bergama Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sosyal durumlarıyla ilgilenen, yoksullukla mücadele eden, yaşamı kolaylaştırmayı ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir gelecek bırakmayı hedefleyen bir politika izlemeye devam ediyoruz. Aşevimizle günde 500 aileye ulaşıyoruz. Ücretsiz eğitim kurslarıyla 200 tane çocuğumuzu üniversiteye hazırlıyoruz.


Yaşlılarımıza, engellilerimize, kimsesizlerimize Belediye Evde Bakım Hizmetlilerimizce evlerinde bakım ve temizliklerini yapıyoruz. Tüm bunlar sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir. Sağlık, eğitim, çevrenin korunması gibi ulaşımda sosyal belediyecilik anlayışımızın bir parçasıdır. Bu proje hızla büyüyen Bergama'da trafik sorununu ciddi ölçüde çözecek" dedi. Otopark'ta gelinen son nokta ile ilgili bilgi veren otoparkın yapı denetim elemanlarından Bergama Belediyesi İnşaat Mühendisi Levent Urgancı, "Taşıyıcı sistemi tamamlanan inşaatın otopark alanı olarak kullanılacak özel zemin kaplama işlemi ve dış cephedeki alüminyum güneş kırıcılarının yapımı bitirildi. En son aşamada dükkanların doğramaları, vitrifiyeleri takılıyor. Otopark içindeki yol çizgileri çiziliyor. Otoparkın girişi için revize edilen giriş rampası imalatı yapılıyor" dedi.  


Yeni Asır


Geri Dön