28 / 03 / 2024

Bergama'da icradan 1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bergama'da icradan 1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bergama 1. İcra Müdürlüğü, İzmir ili, Bergama ilçesi Zağnos Köyünde satılık gayrimenkul. Toplam bedel olarak 1 milyon TL belirlenen arsanın ihalesi 26 Temmuz 2011 günü Bergama Adliyesi Bergama 1. İcra Müdürlüğü önü Bergama adresinde açık artırma suretiyle



Bergama 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BERGAMA 1.  İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN  TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI  

Dosya No: 2010/1205

1- Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, imar Durumu:  İzmir  ili, Bergama ilçesi Zağnos Köyü, 112 ada, 12 parsel, 7 cilt, 629 sayfada tapuya Kayıtlı. 5318,00 m2 yüzölçümlü, içinde Kargir Un Fabrikası Bulunan Tarla vasıflı taşınmazın tamamı. Taşınmaz içinde birbirine eklenmiş vaziyette yapılar bulunmaktadır. Bu yapılann bütünü entegre bir un ve kepek fabrikası oluşturmaktadırlar. Yapıların  ayn ayrı özellikleri şöyledir.

1 NOLU YAPI: Kat yüksekliği yakiaşık 6 m ve tek katlı yığma kagir olan yapının 3 yanı tuğla duvar bir cephesi boştur. çatısı sundurma tarzı demir profil çatı olup, kaplaması beton eternittir. Zemini beton olan yapıca zeminde huni şeklinde beton kaplı bir çukur mevcuttur. (Helezonla buğday ve benzeri çekmek için) Yapmın kullanım alanı toplam 82 m2 dir.

2 NOLU YAPI: Kat yüksekliği yaklaşık 5,5 m ve tek katlı depo olarak inşa edilen yapmm duvarları beton kolon kiriş ve aralan tuğla duvar öri lerek imal edil-miştir. çatı çelik konsrriksiyon olup çatı kaplamasının bir kısmı trapez sac bir kısmı beton eternittir Yapının zemini grobeton olup kullanım alanı 825 m2'dir.

3 NOLU YAPI: Betonarme karkas olarak inşa edilen yapı un ve kepek fabrikası olarak dizayn edilmiştir, Yapı zemin artı 3 kattır. Zemin kartta makine kasnakları için gerekli beton bloklar vardır. Her katın zemininde makinelerin kattan kata aktanm organlannın geçişi için gerekli delikler bırakılmıştır. 2. katın tavanının bir kısmı çelik çatı ve kaplaması beton eternittir. Binanın çatısı olmayıp beton teras vardır. Yapmm pencere ve kapı doğramalan demir doğrama olup ısı yalıtımsızdır. Zemin katta zemin kaplamasız diğer tüm katlara karo fayanstır. Yapıya ön cepheden yapışık ve konsol olarak monte edilen 5mx12m ebatlannda çelik konsrriksiyon saçak yapısı mevcuttur. Katlann kullanım alanları merdivenler dahil Zemin kat, 1. kat, 2. kat 260 ar m2,3. kat ve 4. kat 200 er m2 dir

4 NOLU YAPI: Tek katlı çelik çatılı depo olarak kullanılan yapmm bir kısmında betonarme araka mevcuttur. Yapının kapı ve pencereleri demir doğramadır. Yapmm kullanım alanı 210 m2 olup, arakatm kul-lanım alanı 100 m2 dir.

5 NOLU YAPI: 4 nolu yapıya yapışık büro niteliğindeki yapı tek katlı yığma kagir olup, kapı pencereleri demir doğrama ve ıs yalıtımsızdır. çatısı ahşap olup kapla-ması Marsilya kiremittir. Yapmm kullanım alanı 16 m2 dir.

6 NOLU YAPI: 4 Nolu yapının ön cephesine bitişik gölgelik amaçlı sundurma tarzı çelik çatılı ve çatı kaplaması trapez sac olan - yapının duvarları olmayıp kullanım alanı 60 m2 dir.

7 NOLU YAPI: Parselin girişinde iki kat betonarme karkas olarak inşa edilen, alt katı kantar kontrol odası üst katı idari büro olarak kul-lanılan yapının çatısı ahşap olup kaplaması Marsilya kiremittir. Kapı pencere doğramalan demir olan yapır in toplam kullanım alanı 80 m2 dir. ARSA ÖZELLİKLERİ: Üzerinde işletme ruhsatı alınmış un ve kepek faorikası bulunmasından dolayı arazi arsa olarak değerlendirilmiştir Arsanın bahçesi niteliğinde kalan kısım saha betonıludur. Kulanım alanı 5318 m2 dir. FABRİKADA MEVCUT MAKİNE VE TEçHİZAT: 1 adet Kurutma Makinesi (Buğday Nen Dengeleyici) -1 adet Buğday Sürücüler (Ön Buğday Taşıyıcılar) - 6 adet Buğday öğütme Valsi (Kasnak-Kayiş ve Motor Dahil) -1 adet Kepek Fırçası - 3 adet irmik Fanı -1 adet Vitamin Motoru -1 adet Vıbrotarar -1 adet Kabuk Soyucu - 2 adet Kare Elel -1 adet Hava Fikre -1 adet çöpsasör ünitesi - 2 adet Boşaltacı (Toz) Siklon - 2 adet Hava Kilitleme -1 adet EÜ®evatörlü, Aspiratörlü (Fanlı) Taşıyıcı ve Yan Sistemler -1 adet Araç (Vasıta) Karıtan -1 adet Elektrik Trafosu, Dağıtım şžebeke-si ve Kummda Sistemi - Yukanda belirtilen makine ve tesisatlar un ve kepek üretin fabrikasında bulunması gereken makine ve tesisatlardır. Makine ve teçhizatların toplam bedeli 158.000,00 TL olup, taşınmazın bina ve arsa değerleri toplamı 847.000,00 TL'dir. TOPLAM SATİşž BEDELİ BİNA VE MAKİNELERİYLE
 
Muhammen Bedeli: 1.005.000,00 TL
Satış Saati: 10:00 -10:10 Arası
Satış şžartlan:


1 - Birinci açık artırma 26.07.2011 günü yukanda belirtilen saatler arasında Bergama Adliyesi Bergama 1. icra Müdürlüğü önü Bergama adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bi bed sle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 05.08.2011 günü Bergama Adliyesi Bergema 1. icra Müdürlüğü önü Bergarra adresinde yukanda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkartacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacakta alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle atfı çıkmazsa satış talebi düşecektir

2-  Artırmaya işlirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para /eya bu miktar kaçar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 glünü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı damga verisgi ile K.D.V alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki' ihale arasındaki' faiktan ve % 10 faizden alıcı ve keleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteye ilerin yukanda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze .başvurmalar ilan olunur
 
iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir
(İIKm.126)

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön