26 / 04 / 2024

Berkeley Grup, 190 Strand'ı önce Türkiye'de satacak!

Berkeley Grup, 190 Strand'ı önce Türkiye'de satacak!

Berkeley Grup, Londra'nın merkezinde inşa edeceği 190 Strand projesini ilk önce Türkiye'de satışa çıkaracak. 4 milyon liradan başlayan konutların pazarlamasını Triangle Group ve Jones Lang LaSalle yapacak



Türk müşterilere ilk satış fiyatından daire satmaya başlayan Berkley Grup, yeni projesinde de aynı yöntemi kullanarak alırken kazandıracak yeni projesini Hong Kong ve Singapur'dan önce Türkiye'de pazarlayacağını açıkladı. Konu ile ilgili bilgi veren Berkeley Homes Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Paul Vallone, "Türk yatırımcısı ne istediğini biliyor ve ödemelerinde sorun yaşatmıyor. Ev alırken kazandırılır gerçeğinden yola çıktığımızda biz de Türk yatırımcıların kar elde etmesi için yeni projemizi ilk önce Türkiye'de satışa çıkarma kararı aldık" dedi.


Satışa eylülde başlıyor


Londra'daki inşaat firmalarını Türk piyasası ile tanıştıran ve Türkiye'deki yatırımcılara Londra'da konut alma konusunda aracılık eden gayrimenkul danışmanlık şirketi Triangle Group'un kurucusu ve CEO'su Metin Güvener de konu ile ilgili olarak, "Yatırımcılarımızdan büyük ilgi gören  Riverlight ve 375 Kensington High Street konut projelerimizin ardından 190 Strand projesini tanıtma sürecindeyiz. Türkiye'deki yatırımcılara önemli katmadeğer kazandıracak 190 Strand projesini Hong Kong ve Singapur lansmanlarından önce Türk yatırımcılarıyla buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Satışlar eylül ayında başlayacak Böylece Türk yatırımcısı hem daha iyi bir fiyattan hem de daha iyi bir konumdan ev sahibi olacak" bilgisini verdi.


Metrekaresi 63 bin lira


Yeni satışa çıkan proje 3 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. Metrekare fiyatı yaklaşık 22 bin 500 sterlin olacak. TL karşılığı 63 bin 450 liraya denk geliyor. Projede 65 ile 350 metrekare arasında değişen ev seçenekleri bulunuyor. En düşük evin TL karşılığı 4 milyon 124 bin lira, en yüksek evin fiyatı ise 22 milyon 207 bin lira olarak hesaplanıyor.


Lükste sınırları zorluyor


Projenin 21'nci yüzyıl yaşam biçiminde lüksün tanımını yapacak bir proje olduğunu belirten Metin Güvener, "190 Strand konutunda beş yıldızlı bir otel konforu sunan lobi, lüks  iş suitleri, sinema, spor merkezi, özel yüzme havuzu ve SPA imkanları bulunuyor. Bu proje Londra'da kültür, sanat, eğitim ve eğlence merkezinin içinde olmak isteyenlere çok özel bir fırsat sunuyor" dedi. Somerset House'daki Coutauld Galeri'sinin hemen yanında inşa edilecek olan proje, King's College London ve London School of Economics and Political Science gibi eğitim kurumlarına ve Royal Courts of Justice'e  birkaç dakika uzaklıkta bulunuyor.   


2011'de 90 Türk ev aldı


2011 yılında Jones Lang LaSale'ın yaptırdığı ve 3 bin yatırımcıyı kapsayan profil araştırması verilerine göre, Londra'yı tercih eden yatırımcıların yüzde 50'sinin Asya Pasifik, yüzde 11'nin ise Orta Doğu ülkelerinden yatırımcıların oluşturduğunu kaydeden Metin Güvener, Türklerin payının yüzde 3 olduğunu açıkladı. Bu da 2011 yılında 3 bin kişi içinde 90 kişinin Londra'dan ev aldığını gösteriyor. Farklı profillere farklı projelerle ulaşmayı planlayan Güvener, Türk yatırımcılarının payını yakın bir gelecekte yüzde 10'a ulaştırmayı hedefliyor.


BUGÜN


Geri Dön