26 / 04 / 2024

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "proje bazlı teşvik" verilen fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya, bulaşık makinesi kapsülü ve aynı zamanda maleik anhidrit üretimini içine alan yaklaşık 20 milyar Türk Lirası değerindeki yatırım ile ilgili olarak, "Türkiye'yi katma değerli üretim ile birlikte büyütmek derdindeyiz. Türkiye'nin önünü açacak olan işlere odaklanacağız, ülkemizi üreterek kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi (IDEA4 İstanbul) Açılış Töreni'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "proje bazlı teşvik" şeklinde de bilinen proje bazlı devlet yardımı sağlanan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön