19 / 04 / 2024

Beşiktaş Belediyesi, Mısırlıbahçe Parkı'nı yıkmak istiyor

Beşiktaş Belediyesi, Mısırlıbahçe Parkı'nı yıkmak istiyor

Türkali Mahallesi'ndeki Mısırlıbahçe Parkı, “yeşil alan olması şartıyla” belediyeye hibe edildi



Ancak belediye buraya çok katlı otopark yapmak isteyince mahalleli ayağa kalktı

Beşiktaş Türkali Mahallesi Mısırlıbahçe parkı  içinde basketbol sahası, kaydıraklar, onlarca ağaç olan büyükçe bir park olarak hizmet veriyor.  2002'de ANAP'ın elindeki Beşiktaş Belediyesi burayı Sağlık Ocağı ve Muhtarlık Hizmet Binası yapma gerekçesiyle imara açmaya kalkmıştı. Mahalle sakinleri yüzlerce imza toplayarak belediyeye verdi ve oylama sonucunda ezici bir çoğunlukla bu parkın muhafazasına karar verildi. Şimdi yine sıkıntı günler başladı.

MAHALLELİ İMZA TOPLUYOR

Bu kez CHP'li belediye park yerine çok katlı otopark inşası yapmaya karar verdi ve projeyi de onayladı. Belediyenin bu kararı mahalle sakinlerini bir kez  daha çileden çıkardı. Semt sakinleri adına bir açıklama yapan Av. Burçin Aydoğdu, belediyenin iş makinalarıyla basket sahasını yıkmaya çalıştığını söyledi. Dozerin karşısında durarak yıkıma engel olduklarını anlatan Aydoğdu, 8 yıl öncesine dönüp yeniden imza toplamaya başladıklarını bildirdi.2 günde ise 2 bin 200'ün üzerinde imza toplandı.

Sonuna kadar direnecekler

Beşiktaş Belediyesi'nin yıkmak istediği parkta Anıtlar Kurulu'na kayıtlı 60 yıllık ağaçlar bulunuyor. Mahalle olarak direnmeye devam edeceklerini belirten Av. Burçin Aydoğdu, “Bu park,  depremde mahallenin toplanması gereken yer. Resmen öyle belirlenmiş. Ayrıca 2 sokak aşağısında Ihlamurdere akıyor. İlk depremde her halükarda tarumar olacak bir otopark yapıyorlar buraya” diye konuştu.
Star


Geri Dön