19 / 04 / 2024

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 



İstanbul'un merkezinde yer alan Ulus'taki arazi için son durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde görüşülerek karara bağlandı. Sabah'tan Muhammed Uzun'un haberine göre; imar değişikliği teklifi, oybirliğiyle İBB Meclisi'nden geçti.

Beşiktaş Ulus'taki 4 dönümlük 1687 ada 193 parsele Beşiktaş Belediyesi tarafından imar izni verildi. Arazi sahiplerinin işlemler için vekalet verdiği isim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun üyesi Sebahattin Öztürk'tü.

Plansız olarak kaydedildi

Arazide imar değişikliği için yapılan başvuruların tamamı, İBB Meclisi tarafından reddedilmişti. 2013'te de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili yeri 'plansız alan' olarak kaydetmişti. "Yeşil alan olsun" kararı alınan arsa, 3 ortak tarafından satın alındı. Sonrasında da"planlı alan" yapılarak imar değişikliği yaptı. 

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB den onay!

Beşiktaş Belediyesi'nin meclis kararıyla arazinin özelliği değişti. Arsanın vekaleti, birer gün aralıkla Öztürk'e verildi. Arsa sahipleri T.A., D.A.Ç. ve Y.E.Ç. tarafından 17 Haziran 2020'de verilen vekalette, Öztürk'ün her türlü işi yapmaya ve imza hakkı tanındığı belirtildi. 

İBB'den onaylandı 

Beşiktaş Belediyesi'nin kararı, İBB Meclisi'nin Ekim'de gerçekleşen oturumunda ele alındı. Düzenleme, İBB meclisinden oy birliği ile geçti. Medyada  çıkan "Megakentin göbeğinde 400 milyonluk rant oyunu" başlığıyla yayımladığı haberde, metrekaresi 8 bin dolardan ilgili arsa üzerinden 50 milyon dolarlık (393 milyon 78 bin TL) rant kazancı sağlandığı belirtildi. 

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!


Geri Dön