25 / 04 / 2024

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı ne zaman açılacak?

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı ne zaman açılacak?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Vodafone Arena'nın ne zaman açılacağını önümüzdeki hafta açıklayacağız" dedi. Orman, kulübün mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.


Siyah-beyazlı kulübün yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleştirilen 2016 yılı birinci olağan pan kurulu toplantısında açıklamada bulunan Orman, "Mayıs ayında yapılacak kongrede adayım" dedi.


Divan kurulu üyeleri bu açıklamasından sonra Fikret Orman'ı uzun süre alkışladı. Orman da üyelerden, birlikte çalıştığı yönetim kurulunu alkışlamalarını istedi.


"Stadın ne zaman açılacağını önümüzdeki hafta açıklayacağız"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın yapımına 2 yıl 2 ay önce başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:


"Çok zor şart şartları olan bir inşaat alanıdır burası. Sonuç itibarıyla artık sonuna doğru geldik. Önümüzdeki hafta ne zaman açacağımızı açıklayacağız. Bununla alakalı pazartesi nihai toplantıyı yapacağız ve ne zaman açılacağını açıklayacağız. Buraya en kısa zamanda dönmek, takımımızı getirmek istiyoruz. Artık sayılı günler kaldı. Çatı kapanmaya başladı, mart ayının 15'ine kadar da bitecek. Drenaj bitmek üzere, lambaları takmaya başlıyoruz. Çimler bir daha değiştirilmeyecek, yenisi gelmeyecek. İçerideki alanların inşaatı devam ediyor."


Vodafone Arena'nın yatırım yapılarak oluşturulan bir tesis olduğunu vurgulayan Orman, "Beşiktaş'ın 110 senelik tarihinde yapılan yatırımın toplamından daha fazla yatırım yaptık. Fulya ve Akaretler'e bakmayın, onlar kat karşılığı yapılmış şeylerdir. Beşiktaş Kulübü, Türkiye'de bir kulübün yapmış olduğu en büyük yatırımı yapmıştır. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Bu konuda en çok biz endişe ettik. Ancak Beşiktaş'ın büyüme trendi artık sonuna gelmiştir. Stadımızın açılmasıyla beraber bu aşağı doğru inişe geçecektir" diye konuştu.


Fikret Orman, stadı bir an önce açma isteklerinin iki nedeni olduğunu vurgulayarak, "Bir tanesi finansmandan dolayı. Bir tanesi de maneviyattan dolayıdır. Bu stadı bitirmek istememdeki ana sebeplerden birisi büyüklerimizin sağlıklarında burayı görmelerini sağlamaktır. Bu aralarda ağabeylerimizi kaybettik. Onlara gösteremediğimizin üzüntüsünü yaşıyorum. Allah rahmet eylesin, babamın görmesini isterdim. Keşke daha evvel yapabilseydik, Süleyman (Seba) ağabeye gösterebilseydik. İnsanlar aramızdayken bunların mutluluğunu hep beraber yaşayalım isterdim" ifadelerini kullandı.


"Bu stat açılacak ki kasamıza para girsin"

Fikret Orman, borçları düşürmek için stadı açmak istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Biz ilk geldiğimizde finansal fair play nedeniyle Avrupa'ya gidemedik. Gidemedik, bir anlaşma yaptık. Rakiplerimiz de yaptı. Şu anda onların gidemeyeceği gündeme geldi. Biz de UEFA'ya taahhütler verdik, bunun içinde stadın açılması da var. Bu stat açılacak ki geliri geri gelsin, borçlarımız aşağıya doğru düşüşe geçsin, kasamıza para girsin. Bizim gayretimizin en önemli sebebi budur. Bunu seçim malzemesi olarak kullandığımızı iddia edenler var. Onlara cevaben söylüyorum, bunun seçimle bir alakası yok. Beşiktaş şampiyonluğunu bu stadın içinde kutlasın diye bu stada bir an evvel dönmek istiyoruz."


"Trabzonspor'un stadının lükslüğüyle bizimki bir değildir"

Fikret Orman, Vodafone Arena ile Trabzonspor'un yapımı devam eden stadıyla ilgili yapılan karşılaştırmalara de değinerek, şöyle devam etti:


"Arkadaşlar, her inşaatın kendine özgü bir maliyeti ve yapısı vardır. Trabzonspor'un stadının lükslüğüyle bizimki bir değildir. Biz boğazda bir yalı yapıyoruz. Bu rakamların içinde Katma Değer Vergisi vardır. Biz bir kuruşu hesap ederek işleri veriyoruz. Siz Sultanbeyli'deki bir evin maliyetiyle, lüksüyle boğazın kenarında yapılan bir dairenin lüksünü, maliyetini kıyas edebilir misiniz? Çok kısa sürede göreceksiniz, her konuda çok özel bir stat yaptık. Bu stadın her noktası özel malzemeyle yapılmıştır." 


"Burada namusumuzla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz"

Yaklaşık 4 yıl önce göreve geldikleri siyah-beyazlı kulübün içinde bulunduğu durum hakkında üyelere bilgi veren Orman, o dönem gelirlerinin büyük bölümünün temlik altında olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:


"Beşiktaş Kulübünün 80 milyon dolar geliri varken, 140 milyon dolar gideri vardı. O gün itibarıyla 328 milyon dolar borçla Beşiktaş Kulübünü aldık. Beşiktaş'ın küçülerek o borç yükünün altından kalkması mümkün değildi. Dolayısıyla Beşiktaş büyüyerek bu borcun altında çıkmak zorundadır. Yatırımlarını yapıp, cirosunu 80 milyon dolardan, 200-250 milyon dolar seviyelerine getirmesi lazımdır. Genel cirosu içinde borç yükünün oranlamasını aşağıya indirmek durumundadır. Bizim de yaptığımız budur."


Orman, kulübü 328 milyon dolar borçla devraldıklarını dile getirerek, "Bugün itibarıyla borcumuz 355 milyon dolardır. Bu 27 milyon dolar artışla beraber yapmış olduğumuz yatırımları hepiniz görmektesiniz. Bu yatırımlar Beşiktaş kaynaklarıyla yapılmıştır. Bu stat hepimizin özverisiyle yapılmıştır. Bize güvenen herkese Allah razı olsun. Bizler burada namusumuzla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Fikret Orman, kulübün geleceği için yönetim kurulu olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Ben 4 senedir, işime toplam bir ay gitmedim. Biliyorsunuz işlerimden bir tanesi müteahhitliktir, dedikodu olur diye bir iş yapmadım. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım inanılmaz enerji ve motivasyonla çalışmaktayız" diye konuştu.


"Şampiyonluğa kitlendik"

Spor Toto Süper Lig'de bir maç eksikliklerine rağmen lider olduklarını vurgulayan başkan Orman, "İyi bir kadromuz var, çok ahlaklı çocuklardan oluşuyor. İşlerine çok konsantreler. Beşiktaş Kulübü, tüm camiasıyla futbol takımının arkasındadır. Şampiyonluğa kitlendik. Allah nasip ederse, hep beraber bu sene şampiyonluğu yaşayacağımızı ümit ediyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.


Orman, futbolda bu sene 25,6 milyon avro bonservis bedeli elde ettiklerini buna karşın 11,8 milyon avro bonservis gideri harcadıklarını vurgulayarak, "Bu trendimiz devam edecektir. Artık 'al' devri bitmiştir, artık 'sat, yetiştir, daha ucuzunu bul onu da sat' devri başlamıştır. Bunlar doğaçlama, şansla olan şeyler değildir. Hepsini hesaplayarak yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Siyah-beyazlı kulübün başkanı, amatör branşlarda da düşük bütçelerle başarılı bir şekilde yollarına devam ettiklerini kaydetti.


 "Forma satışlarında 300 bini geçmiş durumdayız"

Fikret Orman, mağazacılık faaliyetlerinin iyi gittiğini, göreve geldiklerinde 21 olan Kartal Yuvası mağazalarının sayısının 70'i geçtiğini vurgulayarak, "Geldiğimizde senede 55 bin forma satılıyordu. Şu anda 300 bini geçmiş durumdayız. Takımımızın bu gidişiyle 400 binin üzerinde çıkacağız gibi gözüküyor. Bu inanılmaz bir sayıdır" ifadelerini kullandı.


Sponsorlukta önemli adımlar attığını anlatan Orman, "110 senede yapılandan daha fazla sponsorluk geliri elde ettik. Beşiktaş Kulübü geldiğimizi gündeki gibi değildir, çok prestijli bir kulüptür. Şu anda 237 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yapmış durumdayız. Rakiplerimize göre eskiden çok düşük olurken, hepsinin toplamından daha fazla sponsorluk geliri elde ettiğimizi ifade edebilirim" şeklinde görüş belirtti.


"Bolu'da arsa aldık"

Fikret Orman, Bolu'da bir arsa aldıklarını dile getirerek, "Bolu'da 32 bin 991 metrekare bir arazi satın aldık. Orada kamp tesisleri yapacağız. Tapusu Beşiktaş'a ait olan önemli bir tesis olacak. Aynı zamanda kongre üyelerinin kullanacağı bir tesis olacak. Ayrıca aldığımız tapulu arazinin haricinde orada bir oteli 20 seneliğine kiraladık. 74 odalı ve 157 yataklı bir otel. Hepsi beraber 15 bin 500 liraya kiraladık" diye konuştu.


Orman ayrıca, kulübün diğer tesisleriyle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında da üyeleri bilgi verdi.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş'ın yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da sona yaklaşılıyor.

Beşiktaş’ın Dolmabahçe’de yapımını sürdürdüğü Vodafone Arena Stadı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Siyah-beyazlı kulübün bugün yapılan 2016 yılı ilk Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Fikret Orman, statla ilgili de açıklamalarda bulundu. Gelecek hafta Vodafone Arena Stadı’nın ne zaman açılacağı ile ilgili gerekli açıklamayı yapacaklarını dile getiren Orman, zeminde kullanılacak çimlerin son teknoloji olacağını, koltuk montajının ise sürdüğünü söyledi.

110 yılda yapılan yatıırm miktarından daha fazlasını yaptıklarını söyleyen Başkan Fikret Orman şu ifadeleri kullandı:

“Sponsorluk anlaşmalarını artırdık. Kısa sürede stadı açacağız. Keşke stadın yeni halini toprağa verdiğimiz değerli büyüklerimiz de görebilseydi. Borç trendinin aşağı inmesi için stadın açılması lazım. Stat açılınca kasamıza para girecek. Beşiktaş şampiyonluğu Vodafone Arena’da kutlasın istiyoruz. Başkan olduğum sürece kendi işime bir ay bile gitmedim. Ben ve arkadaşlarım büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bugünkü borç. 355 milyon dolardır. Bu yatırımlar Beşiktaş’ın kaynaklarıyla yapıldı. Transferde 25.6 milyon dolarlık gelir elde ettik. Transferde al-yetiştir-sat devrine geçtik. Gelecek hafta stadın ne zaman açılacağını açıklayacağız. En kısa sürede takımı Vodafone Arena’ya getirmek istiyoruz. Mart ayının 15’ine kadar çatı kaplama işlemi tamamlanacak. Çimlerde en son teknolojiyi kullanacağız. Koltuk montajı sürüyor.”


Sözcü



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2016 yılının ilk olağan toplantısı bugün Vodafone Arena'da yapılıyor.


Toplantıda stadın açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Biz aslında stat yapmıyoruz. Boğazda adeta bir yalı yapıyoruz. Trabzon Stadı ile kıyaslanması doğru değil. Vodafone Arena'nın açılışını ne zaman yapacağımızı önümüzdeki hafta açıklayacağız. Artık sona geldik. Takımı buraya getirmeye sayılı günler kaldı. Mart ayının 15'inde çatı tamamen kapanmış olacak. Lambaları da takıyoruz. Çim son teknoloji ürünü olacak. Hiç merak etmeyin çim sorunu olmayacak. Koltuklar da takılmaya devam ediliyor. Stat içerisine düğün salonu da yaptık. Burada düğünler yapılacak" ifadelerini kullandı.



Yeni Şafak



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş’ta 2016’nın ilk olağan divan toplantısı dün Vodafone Arena’da yapıldı. Başkan Orman, başta Galatasaray olmak üzere rakiplere yüklendi


Beşiktaş’ta divan kurulu inşaatı süren Vodafone Arena’da yapıldı. Başkan Fikret Orman, “237 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Rakiplerin toplamından fazla. Sosyal medya hesaplarımıza rakiplerimiz gibi sahte takipçiler satın almadık” dedi. Orman, Galatasaray’ı hedef alıp “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na yabancı getirecek ve başarı elde edeceksiniz. Biz bu ülke çocuklarına para harcıyoruz” diye konuştu. Vodafone Arena’nın maliyetinin Trabzon’un yeni stadıyla karşılaştırılması için, “Biz boğazda yalı yapıyoruz, Sultanbeyli’de ev değil” dedi.

 

 RESMEN ADAY OLDU 

 

Orman, stadın bitiş tarihini gelecek hafta açıklayacaklarını söyledi. “Bolu’da bir tesis kiraladık bir de arsa aldık. Tesis ve otel yapacağız. Mayısta adayım” dedi.


Toplam borç 1.2 milyar TL

 

Toplam borcun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira olduğu açıklandı.  Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Vodafone Arena'ya demir alım satımıyla ilgili muhasebe kayıtları için, “7 ayrı şirketten 24 milyon 568 bin 170 kilogram demir satın alınmıştır. Kaptan Demir Çelik AŞ ile Beşiktaş İnşaat AŞ cari hesapları arasında mutabakat olduğu sonucuna varıldı” dedi.


Bugün




Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş'ın 2016 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, oldukça geniş bir katılımla yapımı devam eden Vodafone Arena'da hazırlanan özel bölümde gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Fikret Orman: "Mayıs ayında yapılacak kongrede yeniden adayım" dedi.

Divan Toplantısı'na katılan üyeler kendilerine ayrılan bölümden stadı inceleme fırsatı buldular ve bol bol fotoğraf çektirdiler.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk sözü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz aldı. Karadeniz "Türkiye'nin, hatta dünyanın en müstesna semtinde, boğazımızın altın gerdanına inci takarcasına yaptırılan bu eserin heyecanını yaşamak doğaldır. Birtakım kimselerin tarihi dokuyu bozar düşüncesindeki hasetlikleri ve Beşiktaş'a çok gördükleri bu olay karşısında dahi bu eserin ortaya çıkması önemlidir, hepimiz için tarihi bir değer arz etmektedir" diye konuştu.   
Yalçın Karadeniz'in sözlerinin ardından Denetleme Kurulu raporları okundu. Siyah-beyazlıların toplam borcu 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 Lira olarak açıklandı.

ORMAN: MAYIS AYINDA ADAY OLACAĞIM

Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın, Divan Toplantısı'nda yaptığı açıklamalar şöyle:
"Stadımızın açılış tarihini önümüzdeki hafta açıklayacağız. Stadımıza hemen gelmek istiyoruz çünkü şampiyonluğu burada yaşamak istiyoruz. Açılsın ki, yatırımların geri dönüşü başlasın, sponsorlarımız artsın, kasamıza para girsin. 15 Mart'a kadar çatı tamamen kapanmış olacak, lambaları takıyoruz, drenaj sistemi yapılıyor, çimi bir kere yapacağız ve en kalitesini yapacağız, restorantlar var, nikah salonu olacak, stadımız Türkiye'nin en modern stadı olacak. Tüm kurullar, Yönetim, Beşiktaş Televizyonu, iletişim departmanımız, bütün birimlerle stadımıza geleceğiz, personel yatırımı da yapacağız. Bütünleşeceğiz.
Beşiktaş'ın 113 yıllık tarihinde en fazla yatırımı biz yaptık. Göreve geldiğimizde 328 milyon Dolar borç vardı, şu anki borç 355 milyon Dolar.
Mayıs ayında yapılacak kongrede başkan adayı olacağım. Yürekli arkadaşlarımı alkışlayın. Hepsinden Allah razı olsun. Bir gün beni satmadılar. Hep yanımda oldular. Bazı zaman kızdırdıklarımız oldu ama hep beraber cami için mücadele ettik.

237 milyon Dolar'ın üzerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Rakiplerimizin toplamından daha fazla sponsorluk gelirimiz var. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ni modernize ettik. BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'ni yeniledik. Şan Ökten Tesisleri'ni yıktık, inşaata yakında başlayacağız. Akatlar'da sosyal tesis yapıyoruz. Adı Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisi olacak. Pendik Tesiskleri'ne Gazi Akınal'ın adını vereceğiz. Bakırköy tarafında da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bolu'da 33 bin metrekarelik bir arazi aldık. Kamp tesisi olarak planladık. Takımlarımız kamplarını gerçekleştirebilecek orada. Ayrıca orada bir oteli yirmi yıllığına kiraladık. 157 yatak kapasitesi var. Bu proje için Deniz Atalay çok uğraştı, kendisine teşekkür ediyorum. Bizim dönemimizde 7500 kişi üye oldu. 670 kişi üyelikte bekliyor." 

Radikal




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Yapımı devam eden Vodafone Arena’da sona doğru gelindi. Şu anda stadın hem koltukları hem çatısı hem de çim zemini yapımı devam ediyor.

Beşiktaş’ın mabedi Vodafone Arena’da koltukların yüzde 80’inin yapımı tamamlanmış durumda. Çatının da 4’te 1’i kapatıldı. Zeminde de hummalı bir çalışma devam ederken, localar da ise küçük detaylar yapım aşamasında. Vodafone Arena’nın bitimine az bir süre kala özellikle taraftar stadın ne zaman açılacağını merakla beklerken, Başkan Orman bugün ilk müjdeyi de verdi. Vodafone Arena’nın net açılış tarihi haftaya açıklanacak. 

Star



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu 2016 yılının ilk olağan toplantısını Vodafone Arena'da bugün yapıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Mayıs ayında yapılacak olan kongrede başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulübün yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleştirilen toplantıda, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Erdal Torunoğulları, Yalçın Kaya Yılmaz, Erdal Karacan, Umut Güner ve Emre Kocadağ da hazır bulundu.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in açıklamaları...

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kendileri için çok mutlu bir günü yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'nin, hatta dünyanın en mutena semtinde, boğazımızın altın gerdanına inci takarcasına yaptırılan bu eserin heyecanını yaşamak doğaldır" dedi.

Stadın yapımı sürecinde emeği geçen herkese divan kurulu adına şükranlarını sunan Karadeniz, "Birtakım kimselerin tarihi dokuyu bozar düşüncesindeki hasetlikleri ve Beşiktaş'a çok gördükleri bu olay karşısında dahi bu eserin ortaya çıkması önemlidir, hepimiz için tarihi bir değer arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Stat bizim açımızdan açıldı, saha dışı ilk maçımızı bugün yaptığımızı ifade etmek istiyorum" diyen Karadeniz, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 29 Şubat Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe derbisiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Açılış dediğimiz bugünden sonra kulübümüzün profesyonel futbol takımı, inşallah pazartesi günü de bir zaferle şampiyonluğun en büyük adayı olarak döner. Bu vesileyle stadın Türk sporuna, Beşiktaşımıza, camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. En kötü günümüz böyle olsun.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları...

''STAT İÇİN AVANS ALDIYSAK...''


“Bugünkü konuşmamda olabildiğince son 3 ayda yaptıklarımız hakkında bilgi vermeye ve açıklık getirmeye çalışacağım. 26 Mart 2012 yani 1 ay sonra 4 seneyi doldurmuş olacağız. Göreve geldiğimiz dönemde Beşiktaş’ın o günkü halini hatırlıyorsunuz. Yayın, tribün, sponsorluk, mağaza ve diğer gelirlerimiz var. Zaten yayın gelirlerimiz temlikliydi ve hala temlikli. Stat gelirimiz olmadığı gibi giderimiz fazla, kira ödüyoruz. Bizim oynadığımız zamanlarda statlara kira ödediğimiz için. Sponsorluk gelirlerimizden kullanılmış olanlar vardı ve sonradan yaptıklarımız var. 80 Milyon gelirimiz varken 140 milyon dolar giderimiz var. Zaten bunun 80 milyon doların 50 milyon doları da temlik edilmiş. 328 Milyon dolar bir borç ile Beşiktaş Kulübü’nü aldık ve bunu onaylattık. Küçülerek borç yükünün altından kalkmaması mümkün değildi. Büyüyerek bunun altından çıkmak zorundadır. Yatırımlarını yaparak 80 Milyon’dan 250 Milyon dolara seviyelerine getirmemiz lazımdı. Bizim de yapmış olduğumuz buydu. Yatırım yapmaya gayret ettik. Beşiktaş’ın 110 senelik yapılan yatırımın toplamından daha fazla yatırım yaptık. Fulya ve Akaretler kat karşılığında yapılmış yatırımlardır. Beşiktaş’ın büyüme trendinin artık sonuna gelinmiştir. Artık stadın açılmasıyla birlikte aşağı doğru borçlarda inişe geçilecektir. Biz geldiğimizde borçlara alınan avanslara yazılmamaktadır. Bizim satmış olduğumuz kombine stadımız açılmadığı için borç hanesinde durmaktadır. Stat için avans aldıysak borç hanesinde yazılmıştır. Bizden önce böyle yapılmadı."

''STADI AÇMAK İSTEMEMDEKİ SEBEPLER''


“Stadı yapamayacaklar” denilen stadın hep beraber içerisinde bulunuyoruz. Şimdi de “niye bu kadar hızlı açmaya çalışıyorsun” diyorlar. Finansman ve maneviyattan dolayı böyle. Bu stadı bitmek istememdeki ana sebeplerinden biri de büyüklerimizin sağlığında bu stadı görmek istemesinden dolayıdır. Vefat eden ağabeylerimizin, babamızın, Süleyman ağabeyin bu stadı görmesini isterdim. Bir an evvel açalım da aramızdaki büyüklerimize ve hepimize Allah bu stadı görmeyi nasip etsin. Stadı bir an evvel bitirmek istememdeki diğer sebep de borç trendinin azalması için stadın açılması lazım. Finansal Fair Play nedeniyle Avrupa’ya gidemedik. Bir anlaşma yaptık. Şimdi rakibimiz de bir anlaşma yapıyor. Bu stat açılacak ki borçlarımız düşüşe insin, sponsorluklar başlasın, kasamıza para girsin. Bunu seçim malzemesi olarak kullandığımızı söyleyenler var. Alakası yok. Bu stada bir an evvel dönmek istiyoruz ki Beşiktaş, şampiyonluğunu bu statta kutlasın." dedi.

''DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER''


“Bu stat hepimizin özverisiyle yapılmıştır. Bize güvenen herkesten Allah razı olsun. Demir mevzuları konuşuluyor, bunlar ayıp şeyler. Yaşar Kaptan’dan da Allah razı olsun. Ne para ne bir şey sormadı. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

''BOĞAZDA YALI YAPIYORUZ''


“Her inşaatın kendine özgü maliyeti vardır. Trabzon ile bizim stadımızın maliyeti bir değildir. Biz boğazda yalı yapıyoruz. Kullanan sistemler çok pahaladır. Bu rakamların içerisinde KDV vardır. Biz 1 kuruşu hesap ederek işleri veriyoruz. Siz Sultanbeyli’deki evin maliyeti ile boğazın kenarında yapılan bir dairenin lüksünün maliyetini kıyas edebilir misiniz? Orada kullanılan malzemeler ile buradakiler bir midir? Her konuda özel bir stat yaptık ve her noktası özel malzemelerle yapılmıştır. Çok ucuza da mal ettiğimizi düşünüyorum. “

''VODAFONE ARENA'YI NE ZAMAN AÇACAĞIMIZI HAFTAYA AÇIKLAYACAĞIM''


“145 bin metrekarelik inşaat alanı. 2 sene 2 ayda buraya geldi. Burası 1100-1200 daire büyüklüğünde bir yer. Çok zor şartlarda inşaat alanı. Malzeme girmesi çıkması çok zor. Etrafından her gün 250 bin araç çıkmaktadır. Önümüzdeki hafta ne zaman açacağımızı açıklayacağız. Pazartesi son nihai toplantı yapacağız ve gün olarak ne zaman açacağımızı açıklayacağız. En kısa zamanda takımımızı buraya getirmek istiyoruz. Sayılı günler kaldı. Çatı kapanmaya başladı. Ayın 15’i gibi çatı kapanma işlemi bitmiş olacak. Çim ise uygulandıktan sonra kalkmayacak. Rahat olun. İç alandaki inşaat çalışmaları ve koltuk .çalışmaları devam ediyor. Dış cephe ve peyzaj alanlarında sıkıntı var ama Büyükşehir destek veriyor. Sonuna doğru geldi. Çok güzel restaurantlar yapıyoruz. Düğün salonu yaptık. Düğünler de yapılacak.”

''300 BİNİ GEÇMİŞ DURUMDAYIZ''


“Geldiğimizde senelik 55 bin forma satılıyordu. Şu anda 300 bini geçmiş durumdayız. 400 binin üzerine çıkacak gibi gözüküyor. Stat mağazası olmadan yapılan satıştır. İnanılmaz rakamdır. Çünkü normalde satışların yüzde 40’ı stat mağazasından yapılır.”

-BİZİMKİLERİN HEPSİ GERÇEKTİR-


“Sosyal medyada arkadaşlarımız inanılmaz başarılı işler yapılıyor. Yaklaşık 9 milyon kişiye ulaşabiliyoruz. Biz de hiç doldurma yoktur. Bunu başkaları yapıyor. Bir şirkete para veriyorsunuz, bunu artırabiliyor. Bizimkilerin hepsi gerçektir. Sosyal medyayı kullanmıyorum ama iyi işler yapıyorlar”

''ŞAMPİYONLUĞA KİTLENDİK''


“1 maç eksiğiyle lideriz. İyi kadromuz var ve çok ahlaklı çocuklardan oluşuyor. Şampiyonluğa kitlendik ve Allah nasip ederse bu sene hep beraber bu şampiyonluğu yaşayacağız.”


''SPONSORLUK GELİRİMİZ RAKİPLERİMİZDEN DAHA FAZLA''


“110 senede yapılandan daha fazla sponsorluk geliri elde ettik. Beşiktaş’a yatırım yapan sponsorların hepsi Beşiktaş’tan memnundur. Hiç merak etmeyin stadın bitmesinden sonra çok önemli işlere imza atacağız. Şu anda 237 milyon doların üstünde anlaşma yapmış durumdayız. Rakiplerimizin hepsinin toplamından fazla sponsorluk geliri elde ediyoruz.

“Ümraniye Tesisleri’nin bu yaz yatırımlarını bitirmiş olacağız. 6 Milyon TL yatırım yaptık ve bu yaz da 5 Milyon TL yatırım daha yapacağız. Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’ni çok önemsedim. Manevi önemi var. Çok güzel hale geldi. Şan Ökten Tesisleri’ni yıktık. Yakında inşaatına başlayacağız. Akatlar’da yeni bir sosyal tesis yapıyoruz. Oranın ismini Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisi yapacağız. Çok emekleri vardır. İnşaatı devam ediyor. 5 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapılacak. Haziran ayı gibi açacağız. Ben veya kim seçilirse açacak. Beşiktaş, vefası olan bir kulüptür. Pendik’te bir tesis yapıyoruz. Oraya da Gazi abimizin ismini vereceğiz. Büyüklerimizi unutmayacağız ve her yaptığımız yere isimlerini vereceğiz. Bir Sosyal Tesis de Bakırköy’de yapacağız. Bakırköy, Beşiktaş ve Pendik’te sosyal tesislerimiz olacak.”


''KAMP TESİSİ YAPACAĞIZ''


“Daha  önce Düzce’de yapacaktık ama tapusu olmadan yatırım yapmayacağımızı söyledim. Bolu’da 32 bin 991 metre kare bir arazi satın aldık. Kamp tesisi yapacağız. Tapusunu aldık. Tapusu Beşiktaş’a ait olan bir tesis olacak. Bütün branşlarımız yaz kamplarını orada yapabilecek. Senelerdir Avrupa’ya gidiyoruz  ve 350 bin Euro civarında kamp parası istiyoruz. Rakibimiz de orada yatırım yaptı biz de yapıyoruz. Orada bir oteli 20 seneliğine kiraladık. Bu otelin haricinde otele ait 2 futbol sahası ve kayak merkezi var. 15,500 TL’ye kiraladık”

''BEKLEYEN ÜYELİK SAYISI 670''


“7.500 kişiyi üye yaptık. Tüzük gereği belirli periyotlarla üye yapabiliyorsunuz. Bekleyen üyelik sayısı 670 kişi. Mart ayında yeni üyelikler yapabileceğiz. Artık yapabileceğin en maksimumunu yaptık. Atık aidatın da artmasını istiyoruz”

''MAYIS AYINDA ADAYIM''


"Mayıs ayında yapılacak kongreye adayım. Yürekli arkadaşlarımı alkışlayın. Hepsinden Allah razı olsun. Bir gün beni satmadılar. Hep yanımda oldular. Bazı zaman kızdırdıklarımız oldu ama hep beraber camia için mücadele ettik.

BORÇ AÇIKLANDI


Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira olduğunu açıkladı. 

Beşiktaş Kulübünün, yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Tuncel, siyah-beyazlı kulübün hesaplarının 31 Aralık 2015, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise 30 Kasım 2015 itibarıyla baz alındığını, toplam borcun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira olduğunu dile getirdi.

Tuncel, derneğin borcunun 491 milyon 873 bin 277, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise 722 milyon 276 bin 312 lira olduğunu kaydetti. 

Siyah-beyazlı kulübün toplam borç içinde net 95 milyon 138 bin 395 lira nakit çıkışı gerektirmeyen yükümlülüğünün bulunduğu aktaran Tuncel, kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif olduğunu vurguladı. 

Tuncel, kulüp ve bağlı şirketlerin alacaklarının toplamının 179 milyon 787 bin 553 lira olduğunu ifade etti.


- Stada demir alım satımıyla ilgili muhasebe kayıtları


Feyyaz Tuncel, konuşmasında, tartışmaya sebep olan Vodafone Arena'ya demir alım satımıyla ilgili muhasebe kayıtları açısından raporu da açıkladı.

Stat inşaatı için 7 ayrı şirketten toplam 24 milyon 568 bin 170 kilogram demir satın alındığını kaydeden Tuncel, "Kaptan Demir Çelik AŞ ile Beşiktaş İnşaat AŞ cari hesapları arasında, hesap mutabakatları yapılmış ve hesapların mutabık olduğunu konusuna varılmıştır" ifadesini kullandı.


Akşam





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Açılışı için gün sayılan Vodafone Arena, ilk kez büyük bir topluluğu ağırladı. Divan Kurulu toplantısı, inşaatında sona yaklaşılan Beşiktaş'ın yeni stadyumunda yapıldı. Toplantıda iki defa söz alan Başkan Fikret Orman, açılış tarihini gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Mayıstaki kongrede koltuğa yeniden aday olduğunu bildirdi. Kulübün borcu ise 1,2 milyon lira.

Beşiktaş camiası, Vodafone Arena'da buluştu. Kulübün, 2016 Birinci Olağan Divan Kurulu, inşaatında sona yaklaşılan Siyah-Beyazlıların yeni stadında gerçekleştirildi. Başkan Fikret Orman, buradaki konuşmasında, açılış tarihini gelecek hafta duyuracaklarını müjdeledi. Deneyimli yönetici en kısa sürede evlerine dönmeyi amaçladıklarını yineledi. Kulübün borcunun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589, alacakların 179 milyon 787 bin 553 lira olduğu açıklandı. Kürsüye iki kez gelen Orman'dan öne çıkanlar şöyle:  

110 senedeki yatırımlardan fazlasını yaptık. Bir ay sonra (Mart 2012) görevimizde dört yılı dolduracağız. O zamanları hatırlıyorsunuz. 80 milyon dolar gelir, 140 milyon dolar gider vardı. 328 milyon dolar borçla geldik. Bugün ise 355. Kaynaklarımıza yöneldik.

Şampiyonluğu Vodafone Arena'da kutlamak istiyoruz. Koltukta oturduğum süreçte kendi işime bir ay bile gitmedim. Büyük gayretle çalışıyoruz. 25,6 milyon dolarlık transfer girdisine ulaştık. Al-yetiştir-sat devrine geçtik.

Vodafone Arena'da Mart'ın 15'ine kadar çatı kaplama işlemi tamamlanacak. Hibrit çimlerde en son teknolojiyi kullanacağız. Koltuk montajı sürüyor. Lambaları takıyoruz, drenaj devam ediyor. Türkiye'nin en modern stadyumunda restoranlar, nikâh salonu olacak. Keşke bu halini toprağa verdiğimiz değerli büyüklerimiz de görebilseydi.

“Trabzon Akyazı Stadı bu kadar maliyetli değil.” deniliyor. Bizimkisi, Boğaz'da yalı. Kullanan sistemler pahalı. İşleri, 1 kuruşu hesap ederek veriyoruz. Vodafone Arena'nın her noktası özel malzemelerden oluşuyor. Çok ucuza da mal ettiğimizi düşünüyorum. İşletmesi de bize ait olacak. Tek gayemiz Beşiktaş'ı iyi temsil etmek ve hakkını yedirmemek.


Mayıstaki kongrede başkanlığa adayım


Mayıstaki kongrede başkanlığa adayım. Bizi üzenlerle artık bir arada olmayacağım. Yürekli arkadaşlarımı alkışlayın. Hepsinden Allah razı olsun. Beni hiç satmadılar! Yanımda oldular. Bazen kızdırdıklarımız oldu; ama hep beraber mücadele ettik.

Futbolcularımız maç eksiğiyle lider. Kadromuz kaliteli. Şampiyonluğa kilitlendik. Basketbolcuların daha iyi olmasını bekliyorum. Hentbolcular gibi zirvede yer alan engelli takımımızda başarıyı sadece yerli oyuncularımızla arıyoruz.

Sponsorluk anlaşmalarımız, 237 milyon doların üzerinde, rakiplerimizin toplamından daha fazla. Ümraniye şimdi daha modern. Fulya'daki tesislerden Hakkı Yeten'i yeniledik. Şan Ökten sırada. Akatlar'dakinin adı Mehmet Üstünkaya olacak. Pendik'tekine Gazi Akınal ismini alacak. Bakırköy tarafında da fikrimiz mevcut. Bolu'da 33 bin metrekarelik arazi aldık. Kamp yeri olarak planladık. Bizim dönemimizde 7 bin 500 kişi üye oldu. 670'i beklemede.

Ümraniye'de yüzler gülüyor


Beşiktaş, Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile yarın deplasmanda oynayacağı derbinin hazırlıklarına devam etti. Liderlik koltuğunda oturan Siyah-Beyazlılarda, futbolcuların hırslı ve neşeli oldukları gözlendi. Birbirleriyle sıkça şakalaşan yıldızlar, toplantılarda ise Teknik Direktör Şenol Güneş'i dikkatlice dinledi. Kartal, bugün 17.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak ve kampa girecek.



Mehmet TUFAN-Emre ŞENCAN/Zaman

Geri Dön