27 / 04 / 2024

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na 100 milyon TL yatırım yaptı!

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na 100 milyon TL yatırım yaptı!

Ekonomik sıkıntıdaki Beşiktaş, özel bir bankadan 100 milyon lira kredi aldı. Paranın büyük bölümü, önümüzdeki sezona yetiştirilmesi planlanan Vodafone Arena Stadı'na harcanacak. Beşiktaş, inşaatın aksamaması için yeni bir anlaşma imzaladı.



Vodafone Arenayı 2015-16 sezonuna mutlaka yetiştirmek isteyen Beşiktaş, inşaatın aksamaması için yeni bir anlaşma imzaladı. Aktif Yatırım Bankası AŞ'den 100 milyon TL kredi alındı. Büyük bölümü stada kullanılacak paranın bir kısmıyla da kısa vadedeki borçlar kapatılacak. Gelişme dün Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirildi. Geri ödemenin 10 yılda gerçekleşeceği öğrenildi. Siyah-Beyazlıların stratejik ortağı IMG-Doğuş'un ileriye dönük hazırladığı en kötümser senaryoya göre; kasaya girecek rakamın yıllık 35-40 milyon dolar (yaklaşık 92.8 milyon lira) seviyesine yükseleceği vurgulandı.  


Yıldırım Demirören'in, Futbol Federasyonu'nun patronu olmasının ardından, 25 Mart 2012'deki kongrede başkanlığa layık görülen Fikret Ormanın son girişimi, camiada tartışmaya yol açtı. Ancak ilk harcı 20 Aralık 2013 tarihinde konulan Vodafone Arenaya bugüne dek 100 milyon TL'den fazla harcayan yönetim, malî tablolara olumlu yansıması beklenen somut adımların atılacağının altını çizdi. 666 milyon 689 bin liralık net borcu hatırlatanlara Fikret Orman ve kurmaylarının cevabı net: "Fulya projesinde 20 milyon Euro kazanç kayıp. 


Kulüp lehine yüzde 67'ye 33 hisse dağılımı, ana sözleşme incelendiğinde müteahhit tarafına 60'a 40 olarak tespit edildi. Plaza kiraları Eylül 2016'ya dek, Federasyon alacakları. 2016-2017'de bile temlik edilmiş." 


VİZYON: HER YIL AVRUPA KUPALARINA KATILIM 

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, KAP bilgilendirmesinde önümüzdeki sürece dair icraatlar titizlikle sıralandı. Öncelikle, şirketin ekonomik yapısının güçlendirilmesi, düzeltilmesi amacıyla sermaye artırımı da dahil, iç ve dış fon kaynaklar oluşturulmasının masaya yatırıldığı aktarıldı. 31 Mayıs 2016 tarihine kadarki yol haritasının özeti şöyle: Futbol takımının 2015-16'da, Vodafone Arena'da oynaması planlanıyor. Stadyumun faaliyete geçmesiyle maç günü, senelik VlP'in de içerisinde bulunduğu koltuk ve loca girdilerinde ciddi artışlar öngörülüyor. Tribün. spor dışı aktivite, sponsorluk. isim hakkı ve reklamı kapsayan gelirler, 35-40 milyon dolara yükselecek. 


Ayrıca 2012-13 ve 2013-14'te, UEFA ile CAS'm kararlarıyla UEFA kupalarından men cezasının 15 milyon Euro'ya varan önemli kayıplara yo! açtığı hatırlatıldı.

UEFA'nın finansal fair-play kriterlerinde, gelir-gider dengesi kuralı gerçeğinden hareketle Avrupa kupalarında sürekli yer alma bilincine sahip olunacağı belirtildi. Transfer politikasında ve oyuncuların ücretinde bütçe disiplini hassasiyetine özen gösterileceğine dikkat çekildi. 


Zaman


Geri Dön