25 / 04 / 2024

Beşiktaş'ın yeni stadı her türlü şarta uyumlu olacak!

Beşiktaş'ın yeni stadı her türlü şarta uyumlu olacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena ismini alacak yeni statlarının yapı inşaat ruhsatını, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan teslim aldı. Orman, Türk Telekom Arena’daki sorunların yeni stadyumlarında yaşanmayacağını söyledi.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena ismini alacak yeni statlarının yapı inşaat ruhsatını, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan teslim aldı. Orman, Türk Telekom Arena’daki sorunların yeni stadyumlarında yaşanmayacağını söyledi. İkili, törenin ardından efsane başkan Süleyman Seba’yı ziyaret etti.

Beşiktaş ın yeni stadı her türlü şarta uyumlu olacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray’ın evi Türk Telekom Arena’da yaşanan sorunlara göndermede bulundu. Benzer problemlerin Vodafone Arena ismini alacak stadyumlarında görülmeyeceğini vurgulayan Fikret Orman, yeni stadın her türlü şarta uyum sağlayacak şekilde dizayn edileceğini bildirdi. Orman, yapı inşaat ruhsatını, Levent’teki Beşiktaş Belediyesi’nde düzenlenen törenle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan teslim aldı.


    ‘Bizi çok heyecanlandırıyor’ cümlesiyle özetlediği projenin kulübün geleceği olduğunun altını çizen Başkan Fikret Orman, “Artık temel işlemi var. Sayın İsmail Ünal  bu noktaya gelinceye kadar bize çok destek verdi. Kendisi çok iyi bir Beşiktaşlıdır.” dedi. Hızlıca inşaata koyulacaklarını belirten Fikret Orman şöyle devam etti: “Kamuoyunun bize sahip çıkacağı fikrindeyim. Loca ve koltukları şimdiden satıyoruz. Almak isteyenler geç kalmasın. Kış şartları elverirse bu hafta beton dökmeye başlayacağız.” Finans için kredi anlaşmasını kurmaylarından Ahmet Ürkmezgil’in sonlandırmaya yaklaştığını vurgulayan Orman şunları kaydetti: “Biz bir işi başarmadan konuşmuyoruz, hava atmıyoruz. Stadyumu Beşiktaşlıların alın teri ve gayretiyle Beşiktaş’ın kendi kaynaklarıyla kimseye muhtaç olmadan bitireceğiz. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın.” Yeni mekânlarında başlama vuruşunu efsane başkan Süleyman Seba’nın gerçekleştirmesinin en büyük arzusu olduğunu anlatan Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’la birlikte Akaretler’deki dairesinde Seba’yı ziyaret etti.


    İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, yöneticilerden Ahmet Ürkmezgil ve eski idarecilerden Metin Keçeli’nin de eşlik ettiği Fikret Orman, ruhsatın bir nüshasını Süleyman Seba’ya sundu. Çok duygulandığı ve gözlerinin yaşardığı gözlenen Seba, ‘hayırlısı olsun’ dileklerini iletti. Yıllardır süren uğraşlara dikkati çeken unutulmaz isim, basın mensuplarına da takıldı: “Niye 3 kişi inşallah diyor?” Seba’nın koltukta oturduğu 1998 senesinde stadın kulübe devrinin gerçekleştiğini hatırlatan Orman, “Bu aşama geride kaldı. Görevimiz, Beşiktaş için en iyisini yapmak.” ifadesini kullandı. İsmail Ünal da benzer kelimeleri seçti.


Kartal, salona sığındı


Beşiktaş, Süper Lig’in 15’inci haftasında oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-Beyazlılar, salonda ısınma ve streching hareketlerinin ardından kuvvet ve dayanıklılık idmanı yaptı. Tedavilerine devam edilen Pedro Franco, Cenk Gönen, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok, Gökhan Töre ve Kerim Frei antrenmana katılmadı. Veli Kavlak takımdan ayrı olarak Dolu Arslan yönetiminde bireysel çalıştı. Önceki gün Fenerbahçe’yle yapılan A2 karşılaşmasında sakatlanan Kerim Frei’in ise MR’ı çekildi. Gurbetçi yeteneğin sol arka adalesinde 2. derece yırtık belirlendi.


Mehmet Tufan/Zaman Gazetesi


Geri Dön