27 / 04 / 2024

Beşiktaş'ın yeni stadı için Büyükşehir'in onayı bekleniyor

Beşiktaş'ın yeni stadı için Büyükşehir'in onayı bekleniyor

Beşiktaş'ın yeni stadı için en önemli eşik aşıldı. Sezon biter bitmez tarihi adım atılacak. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dün müjdeli haber geldi. 42 bin kişilik yeni stat için onay verildi...



Yeni tesisin zeminine konserler için raylı sistem kurulacak. Otel, alışveriş merkezleri, sergi, konser alanı olacak

Beşiktaş'ın yıllardır hayalini kurduğu stat için en önemli eşik aşıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dün projeye onay çıktı. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelecek. Büyükşehir'in de onayından sonra inşaatın başlaması için engel kalmayacak. Beşiktaş yönetimi de projeye Mayıs'ta ligler bittikten sonra kazmayı vurmayı planlıyor. Bu konuda görüştüğümüz Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, 'Beşiktaş tarihini değiştirecek bir karar' değerlendirmesini yaptı.

DEV PROJEDE ADETA YOK YOK
26 BİN metrekare olan stadın alanı yeni palan ile 57 bin metrekareye çıkartılıyor. 57 bin metrekarelik kompleks içerisinde, İnönü stadının yanı sıra, helikopter pisti, zemin altında katlı otopark, konaklama tesisleri, idari bürolar, alışveriş merkezi ,restoran, cafe, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness ve  jimnastik salonu  ile kültür amaçlı tesisiler bulunuyor. Stat aynı zamanda sergi ve konser alanı olarak da kullanılacak.

ZEMİNE RAYLI SİSTEM BİLE VAR
BÖYLECE yıkılacak stadın yerine spor, alışveriş ve kültür kompleksi inşa edilecek. İnşaatın biran önce başlaması için nazım imar ve uygulama  imar planı aynı anda onaylanacak. Yapılacak yapılar plana bağlanmazken İBB ve Koruma Kurulu'nun onaylayacağı avam projeye göre yapılacak. Şehir mimarisine uygun bir dış görünüme sahip olacak statın üstü kapanacak. Çim zemin üzerine kurulacak raylı sistem sayesinde konserler de çimlerin zarar görmesi engellenecek.    

200 loca, 7 bin VIP alan 57 bin metrekare  25 ayda tamamlanacak Maliyet 100 milyon euro  Seyirci kapasitesi 42 bin Helikopter pisti ve otopark Alışveriş merkezi, yüzme havuzu Konferans salonu, Atatürk kitaplığı

Demirören Arena'yı istiyor
BEŞİKTAŞ stadının yapımı için planlanan 1.5 yıllık sürede maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamayı düşünüyor. Daha önce Olimpiyat Stadı'nda maç yapmak ya da her hafta Anadolu'nun bir şehrinde oynama planı yapan Beşiktaş yönetimi bu seçenekleri gelir kaybına neden olacağı için askıya aldı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de daha önce stat yapılırken maçlarını Arena'da oynamak istediklerini bildirmişti.

40 bin kişiye oynarız
YÖNETİCİ Sinan Vardar, bu projenin hayata geçmesiyle gelirlerinde de çok önemli bir artış olacağını söyledi. G.Saray'ın Ali Sami Yen'de 16 ila 20 bin kişiye oynadığını hatırlatan Vardar, 'Arena'ya gittikten sonra seyirci sayısının düşeceği söyleniyordu ama gördük ki öyle olmadı. 45 bin kişiye oynadılar. Beşiktaş da yeni stadıyla birlikte 40 bin kişiye oynar' diye konuştu. Vardar stat yapıldıktan sonra Taksim tarafındaki yolun araç trafiğine kapanacağını da bildirdi.

Her yıl 50 milyon euro kasaya girecek
BEŞİKTAŞ 42 bin kişilik yeni stadını 100 milyon euro civarında bir maliyetle bitirmeyi planlıyor. Siyah-Beyazlı ekibin kasasından bunun için para çıkmayacak. Teklif veren şirketler gelir teminatı esasına göre çalışacak ve üste para bile verecek. Beşiktaş yönetimi daha önce de Avrupa'dan 3 şirketten bu konuda teklif almıştı. 2 yıl içinde stadın tamamlanması bekleniyor.
Akşam/ERCAN SARIKAYA


Geri Dön