29 / 03 / 2024

Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatı yüzde 24,7 arttı!

Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatı yüzde 24,7 arttı!

'Taşı toprağı altın’ İstanbul’un en eski semtlerden Beşiktaş, konut m2 fiyatlarında yıllık yüzde 24.7 artışla, yüzde 10.6 yükselen altından bile daha fazla değer kazandı.



İstanbul’un en eski semtlerinden Beşiktaş, emlak sektörünün yıldızı olmaya devam ediyor. İlçenin çekirdeğini oluşturan Arnavutköy, Bebek, Etiler, Gayrettepe, Levent, Ortaköy, Ulus gibi semtleriyle yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi olan Beşiktaş, “taşı toprağı altın” deyiminin de hakkını veren İstanbul’da altından daha fazla değerleniyor.

 

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN’e göre; Mart’ta Beşiktaş’ta konut metrekare fiyatları yıllık yüzde 24.7 artarak 5 bin 885 bin liraya ulaştı. Bu sonuçla Beşiktaş, fiyatı yüzde 10.6 yükselen gram altından daha fazla kazandırarak değerine değer kattı. Gram altının fiyatı, geçen yılın Mart ayında bulunduğu 88.37 lira düzeyinden yükselişe geçerek, 2015’in aynı dönemini 98.86 liradan tamamlamıştı. 

 

Beşiktaş ayrıca, 5 bin 885 lirayla, İstanbul’un konut metrekare fiyatı en yüksek ilçesi olarak belirlendi. Bu ilçeyi, 5 bin 236 lira metrekare fiyatıyla Sarıyer ve 5 bin 94 lira metrekare fiyatıyla Kadıköy takip etti. Söz konusu 1 yıllık dönemde konut metrekare fiyatları Sarıyer’de yüzde 22 ve Kadıköy’de yüzde 10.7 artış kaydederek, altındaki fiyat artış oranından daha fazla getiri sağladı. 

 

Sultanbeyli’de getiri yüksek 

 

İstanbul’da Mart ayında konut metrekare fiyatlarının en ucuz olduğu ilçe 887.7 lira ile Sultanbeyli oldu. Buna karşın söz konusu ilçede konut fiyatları yıllık yüzde 17.8 artarak konut sahiplerini sevindirdi. 

 

Sultanbeyli’nin ardından en ucuz konutun bulunduğu ikinci ilçe Silivri olarak kayıtlara geçti. Silivri’de metrekare fiyatları bin 189.5 lira seviyesinde bulunurken, yıllık artış oranı yüzde 16.1 oldu. İstanbul’da, Mart ayı konut metrekare fiyatının en düşük olduğu ilçeler sıralamasında bin 263,3 lira ile Esenyurt üçüncü sırada yer aldı. Bununla birlikte en ucuz ilçelerdeki getiri oranının en pahalı semtlere fark attığı dikkat çekti.

 

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş’ın verdiği bilgilere göre; konut yatırımının brüt getiri oranı Sultanbeyli’de yüzde 8.2, Esenyurt’ta yüzde 7.5 ve Silivri’de ise yüzde 6.2 olurken, söz konusu rakam, Beşiktaş’ta yüzde 5, Sarıyer’de yüzde 4.3 ve Kadıköy’de yüzde 4.1 olarak belirlendi. 



Vatan 


Geri Dön