28 / 03 / 2024

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 



S&P Core Logic Case-Shiller, bu yılın mart ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini peş peşe yayımladı.

S&P Core Logic Case-Shiller tarafından yayımlan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, Mart ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 0,7 artış gösterdi. Verilen detaylara göre, söz konusu artış hızı yavaşlamaya devam eden endeks, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2,1'lik yükseliş göstermişti.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, ulusal konut fiyat endeksi, Mart ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında artarken, endekste üst üste iki aydır artışlar görüldü.

ABD de konut fiyatları Mart ta yüzde 0,7 arttı!

Yine verilen detaylara göre, ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Mart ayında yıllık yüzde 1,1 oranında düştü. Yine verilen bilgilere göre, piyasa beklentilerinden az gerileyen endeksin bu dönemde yüzde 1,6 oranında azalması bekleniyordu. 2012 yılının Mayıs ayından bu yana ilk düşüşünü kaydeden endeks, Şubat ayında yüzde 0,4 yükselmişti.

Aktarılan bilgilere göre, söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 0,5 arttı.


Geri Dön