29 / 03 / 2024

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 20 milyon TL kredi çekilecek!

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 20 milyon TL kredi çekilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 3. ve 4. Etabın yapımı adına İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi çekilmesine karar verildi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yılın ilk toplantısı düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün’ün başkanlığında düzenlenen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.

Bu Sabah Malatya'da yer alan habere göre, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli bir karar alındı. Beydağı Kentsel Dönüşüm alanında vatandaşların çoğu evlerinin yıkılacak olması nedeniyle kentsel dönüşümün her fırsatta çözülmesin istediler. Vatandaşın sorunu Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülecek.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi 3. ve 4. etabı yaklaşık 150 hektarlık alanına 20 hektarlık kısmının kamulaştırılması için İller Bankası A.Ş’den 20 milyon TL kredi kullanılması ve krediye konu ile ilgili işlemleri yapmaya büyükşehir belediye başkanının yetkilendirilmesi hakkındaki hizmetler kabul edildi.

Kararın açıklamasında, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi arasında protokol kapsamında yürütülen Malatya Merkez Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi 3.4 etabı için yaklaşık 150 hektarlık alanın 20 hektarlık alanında kamulaştırma işleminde kullanılmak üzere iller bankası A.Ş’den 20 milyon kredi kullanılması kredi kullanılacak ana para faiz denetim giderleri, komisyon vergi harç ücreti vs. gibi ödemelerin İller Bankası A.Ş tarafından teminata alarak krediye ilişkin ödemelerin karşılanmaması halinde; belediyemiz gayrimenkulündeki her türlü gayrimenkulün İller Bankası A.Ş’ye ipotek vermeye belediyenin her türlü alacağını İller Bankası’na taahhüt etmeye, belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş’ye ipotek vermeye karar verildi” ifadeleri yer aldı.
 


Geri Dön