25 / 04 / 2024

Beykoz Çubuklu Sahil Yolu projesi çalışmaları başladı!

Beykoz Çubuklu Sahil Yolu projesi çalışmaları başladı!

İBB ve Beykoz Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Beykoz Çubuklu Sahil Yolu projesi başladı. Sahili 10 metre genişletecek projede bisiklet yolları, balık tutma iskeleleri ve marina yer alıyor.



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmet Müdürlüğü tarafından yürütülen sahil yolu projesine, kazık borularının yerleştirilmesiyle başlanmış durumda. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede Kanlıca'dan Çubuklu İskelesi'ne kadar tam bin üç yüz metre uzunluğunda ve yaklaşık on metre genişliğinde bir sahil yolu oluşturmayı planlıyor. 



Sahil yoluna ayrı bir güzellik katacağı belirtilen proje tamamlandığında vatandaşlar sahilde rahatça yürüyebilecekler ve bölgede balık tutanlar için gerekli alan da böylece sağlanmış olacak. İlerleyen dönemlerde Burunbahçe ve Çubuklu Sahilin köprü aracılığıyla birleştirilip, sahil Emirgan'da da benzer bir yol projesi var. şeridinin toplam boyutunun üç bin metreye çıkarılması ve aynı zamanda Paşabahçe'den Beykoz'a kadar inşa edilecek marinalarla deniz parklanmasına da olanak sağlanması hedefleniyor. 



Sahil yolunun 5-6 ay içerisinde tamamlanacağı öngörülürken, belediye yetkililerine göre; sahil yolu inşaatı tamamlandığında sahildeki yürüyüş alanı biraz daha genişleyip. Çubuklu Sahili'ne kadar devam edecek ve burada yapılacak bir köprüyle birleştirilecek. Burunbahçe'yi Çubuklu Sahili'ne bağlayacak bu köprünün de uzunluğu 3 kilometre olacak. Belediye yetkilileri, projenin, Paşabahçe'den Beykoz'un merkezine kadar uzanacak büyük bir çalışmanın ilk adımı olduğunu belirtiyor. Buna benzer bir çalışma da Anadolukavağı'nda olacak. Projede bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş parkurları, balık tutma iskeleleri, 2.5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeleri, dinlenme alanları ve aydınlatma sistemleri yapılacak.



Habertürk


Geri Dön