16 / 04 / 2024

Beykoz Günyüzü Konakları'nda 3 milyon 500 bin TL'ye! İcradan!

Beykoz Günyüzü Konakları'nda 3 milyon 500 bin TL'ye! İcradan!

Beykoz İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi, 238 ada, 20 parselde yer alan 21 bin 79 metrekare alanlı Günyüzü Konakları içerisinde 3 nolu tripleks  villayı satışa sunuyor



Beykoz İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BEYKOZ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

SAYI: 2009/5598 Talimat

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: İstanbul, Beykoz ilçesi Paşabahçe Matı. 238 ada, 20 parsel numarasında kayıtlı 21.079,00 M2 yüzölçümlü taşınmazda borçluya ait 8/80 arsa paylı (3) nolu bağımsız triplex konut taşınmaz açık artırma suretiyle satılıp paraya çevrilecektir. 19.07.2002 gün 3311 yevmiye ile H: Bu parsel lehine 238 ada, 19 parsel aleyhine 290455 m2'lik kısmında bedelsiz olarak geçit hakkı (irtifak) vardır. 10.09.2009 gün ve 9125 yevmiye ile yönetim plan değişikliği mevcuttur.

Taşınmazın halihazır durumu: Borçluya ait (3) nolu villa; Beykoz Soğuksu'da Günyüzü Konakları adı ile bilinen site içerisinde kalmaktadır. Günyüzü Konakları sitesi; spor ve yeşil alanı, koruması gibi faktörler ön planda tutularak inşa edilmiş 5 yıllık, prestijli sitedir. Her türlü hizmetten faydalanmaktadır. Hemen yanında Beykoz Konakları, Paşabahçe Sarı Konaklar, Maritza Evleri, çubuklu Evleri, Acarkent yerleşimleri bulunmaktadır. 3 nolu bağımsız bölüm-villa; bahçe kat+zemin+1. kat ile çatı arası katlardan meydana gelmiş, alanı yaklaşık 500 m2 olarak hesaplanmıştır. Bahçe katta 90 m2 alanlı kış bahçesi ile binaya bitişik 33 m2 alanlı, 1 oda, banyo+WC'den meydana gelen tek katlı müştemilat binası olduğu tespit edilmiştir. Villa; bahçe katta, salon, açık mutfak, 3 oda, kat banyo+WC'si, zemin katta; giriş, salon, mutfak, vestiyer mahalli, WC, 1. normal katta; biri soyunma odalı ve banyo +WC'lİ, biri normal olmak üzere 3 yatak odası, balkon, çatı arası katında, tek mahal ve WC'den teşekkül etmiştir. Villada, tüm banyo+WC'Ierin zemini, duvarları tavana kadar seramik, bahçe katın kış bahçesi, salon mahallerinin zemini, zemin kat giriş-vestiyer mahallerinin, çatı arası katın zemini seramik, zemin kat salon zemini, tüm odaların zemini ahşap lamine parke kaplamalı, tüm duvarlar saten badanalı, tavanlar özel aydınlatmalı asma tavan, salonlar şömineli, merdivenler masif ahşap kaplamalıdır. Dış doğramalar PVC, iç doğramalar ve dolaplar özel mobilyadır. Villa Boğaz manzaralı, yerden ısıtmalı kaloriferli, ithal lüks malzeme ve 1. sınıf işçilikle inşa edilmiş çok bakımlı, bahçe düzenlemesi yapılmış olup bahçe etrafı istinat duvarı ile çevrili ve su deposu bulunmaktadır.

İmar durumu: Satışa konu taşınmaz, 17.05.2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca onaylanan 1/1000 ölçekli Beykoz koruma amaçlı Revizyon uygulama imar planında TAKS: 0.10, KAKS: 0.20, H: 2 kat yapılanma şartı olan konut alanında kalmaktadır. Söz konusu parselde bulunan 10 adet bina için 12.01.2005 tarihinde yapı kullanma izin belgesi verildiği dosyasından anlaşılmaktadır.

KIYMETİ: Taşınmaza 3.500.000,00 TL kıymet takdir edilmiş ve kesinleşmiştir.

Satış şžartları:

1- Taşınmazın birinci açık artırması 05.09.2011 pazartesi günü saat. 15.00-15.15 arasında Beykoz icra Müdürlüğü adresinde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla aynı yerde 15.09.2011 Perşembe günü saat 15.00-15.15 arasında Beykoz icra Müdürlüğü adresinde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış istemi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi (TL veya devlet tahvili dışında döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç ve masrafları, KDV alıcıya aittir. Tellaliye harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bilgi almak isteyenlerin 2009/5598 Talimat sayılı dosya numarasıyla icra müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İ.İ.K. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön