19 / 04 / 2024

Beykoz imar planları 2B arazileri de hesaba katılarak hazırlandı!

Beykoz imar planları 2B arazileri de hesaba katılarak hazırlandı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları için "İmar planlarını 2/B arazilerinde kalan vatandaşlarımızı ve haklarını da gözeterek hazırladık" dedi.



Beykoz’un geleceğini şekillendiren ve 25 yıllık gelişimi göz önüne alınarak hazırlanan imar planları belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Çelikbilek: “Bu planlarla Beykoz halkı kendi ilçesinin patronu oldu. Plan çalışmalarında Beykozluların menfaatini en üst seviyede gözettik” dedi. 


1/5000 Ölçekli Beykoz İlçesi Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları II. Etap planları Beykoz Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.


İlk 'milli' plan çalışması


Beykoz Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında görüşülen planlarlar ve hazırlık süreci hakkında meclise bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Belediye tarihinde ilk defa “milli” bir plan çalışması yapıldı. Bu planlar belediye bünyemizde kurduğumuz planlama ofisi tarafından 3 yıl süren, son derece ciddi ve titiz bir çalışmanın ürünüdür. Planları arazide halkın nabzını tutarak ve Beykozlular’ın menfaatlerini en üst seviyede gözeterek hazırladık, dışarıdan bir büroya ısmarlama plan yaptırmadık.” dedi.


Başkan Çelikbilek: "Beykoz halkının imkânları arttı"


Başkan Yücel Çelikbilek “Biz bu planları Beykoz halkının yaşadığı bölgede kalması için hazırladık. Bunu için de imar ve mülkiyet haklarını en üst seviyede koruduk. Bazı çevrelerin arazide konuştuğu gibi kimsenin rantını değil sadece ve sadece Beykoz halkının rantını gözettik, Beykoz’un patronu halkının kendisi olsun istedik. Hazırladığımız imar planları sayesinde halkımızın hem imar ve mülkiyet hakları hem de imkânları arttı.” şeklinde konuştu.    


İlçede imar ve mülkiyet konusunda tarih yazdıklarını hatırlatan Başkan Çelikbilek: “2/B konusunda rekor kırdık. İBB arazilerinde 3 bin 300 aileyi tapu sahibi yaptık. İmar planlarını hazırlarken 2/B arazilerinde kalan vatandaşlarımızı ve haklarını da gözettik.” diyerek çalışmaları aktardı.


Nüfus yoğunluğu makul seviyede


Hazırlanan planlarda nüfus yoğunluğu ve dağılımını da en güzel şekilde yaptıklarını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek: “Bütün plan çalışmasını 400 bin kişiyi tahayyül ederek yaptık. Çok kalabalık, insan yoğunluğunun bunalttığı bir ilçe istemiyoruz. Böyle bir ilçe Boğaziçi’ne yakışmaz. Planların ilk kısmı için şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onayını bekliyoruz. II. Etap planlarında 195 bin kişi için öngörülen kişi başı 25 m2 kullanım alanı çok makul bir rakamdır. Bu rakam da İstanbul’un diğer ilçelerine bakınca oldukça makuldür” dedi.


Çelikbilek: "Çevre ve yeşil alan en önemli hassasiyetlerimiz"


Plan çalışmalarında yeşil alanlar konusunda çok hassas davrandıklarına değinen Başkan Çelikbilek: “Yeşil alan ve ortak kullanım alanlarını çoğaltmak, çevreyi korumak en önemli hassasiyetlerimizdir.  Mesire alanlarının imara açılması iddiası gerçek dışıdır, bu alanlar ancak kurul ve üniversitelerin kararları doğrultusunda imara açılabilir” şeklinde duyarlıklarını dile getirdi.  


Konuşmasında plan ekibine teşekkür eden Başkan Çelikbilek, plan çalışmalarını 2014 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini, geri görünüm etkilenme planlarının bakanlık tarafından onaylanması halinde hedeflerine büyük oranda ulaşacaklarını sözlerine ekledi.


Gruplara söz verilmesinin ardından yapılan  oylamada 1/5000 Ölçekli Beykoz İlçesi Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları II. Etap planları Beykoz Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.


Beykoz Belediyesi


Geri Dön