23 / 04 / 2024

Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi!

Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi!

Beykoz ve çevre ilçelere hizmet veren hastane, 25 bin 732 metrekare kapalı alana sahip. 137 yatakla hastalarına hizmet veren Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde 11 adet ameliyathane bulunuyor



İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul'daki kamu binalarını güçlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar yüzlerce okul ve sağlık kuruluşunu olası bir depreme karşı güçlendiren veya yeniden yapan İPKB, Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin güçlendirme ve renovasyonunu da tamamladı.

10 MİLYON LİRA HARCANDI
2010 yılında başlayan güçlendirme ye yenileme çalışmaları için yaklaşık 10 milyon TL harcandı. Paşabahçe Devlet Hastanesi, hem olası deprem etkilerine karşı güçlendirildi hem de mimari renovasyonların yanı sıra hastaneye ait tüm bloklardaki elektrik ve mekanik sistemler yenilenerek ve modernize edildi.

Zal Mahmud Paşa bakıma alındı
Eyüp Belediyesi ilçedeki eski eserleri yeniden orijinalleri gibi restore ettiriyor. Üçgen ada ve çevresindeki tarihi eserleri tek tek restore ettiren belediye, 1577 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Zal Mahmud Paşa Camii ve Külliyesi'nin restorasyon çalışmasını başlattı.

SENEYE BİTECEK
60 yıl aradan sonra tekrar restorasyon başlatılan eser, orijinaline sadık kalınarak yenilenecek. Yapının restorasyonu için Horasan sıvasının kullanılacağı, ayrıca Zal Mahmud Paşa Türbesi'nin restore edileceği belirtildi. Çalışma, 2013'ün yaz aylarında tamamlanarak külliye ziyarete açılacak. Külliye, Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri Zal Mahmud'un Mimar Sinan'a yaptırdığı cami, medrese, türbe ve çeşmeden oluşuyor.

Habertürk

 


Geri Dön