26 / 04 / 2024

Validebağ Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi!

Validebağ Devlet Hastanesi depreme karşı güçlendirildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ( İPKB ) tarafından yüksek derecede risk taşıması nedeniyle güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirildi.



İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yüksek derecede risk taşıması nedeniyle güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirildi.


İPKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, İstanbul'daki tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının fizibilite çalışmaları, ardından, güçlendirme veya güçlendirilmesi uygun olmayan binaların yeniden yapımı ile ilgili çalışmalar 2006'dan bu yana sürdürülüyor.


Olası bir depremde yüksek derecede riskli olması ve fiziki olarak hastane standartlarının gerisinde kalması nedeniyle Üsküdar'daki Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirilerek daha güvenli hale getirildi.


Binada 6 ameliyathane, acil servis, yoğun bakım üniteleri, görüntüleme merkezleri, poliklinik hizmetleri, 100 yatak kapasitesi ile her türlü inşaat, mekanik ve elektrik altyapıları tamamlandı. Çalışmalar sona erdiğinde, tamamına yakını tek kişilik, içerisinde tuvalet, banyo olan ve nitelikli oda formatında yenilenen hastane, vatandaşların hizmetine sunulacak.


Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan hastane, 1 yıl 5 ay süren güçlendirme çalışmalarının ardından bir süre sonra tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak.


AA


Geri Dön