27 / 04 / 2024

Beykoz'da lüks villanın su kuyusunda can pazarı!

Beykoz'da lüks villanın su kuyusunda can pazarı!

İstanbul Beykoz'da lüks bir villaya ait 4 metre derinliğindeki su kuyusunu temizlemek isteyen Hüral Cankı ve Kadir Elkovan isimli işçiler metan gazından zehirlendi. Kuyuda mahsur kalan işçileri kurtarmak için kuyuya inen 2 itfaiyeci de hastanelik oldu



Can pazarının yaşandığı su kuyusuna giren kurtarma ekipleri, ölmek üzere olan işçileri son anda kurtardı. Olay, Beykoz Yeni Mahalle Kuyu Sokak'ta bulunan işadamı Hayrullah Bayram'a ait villanın bahçesinde meydana geldi. Kuyu içinde mahsur kalan 2 işçinin yardımına koşan arkadaşları da zehirlenme tehlikesi atlatınca itfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Bir süre sonra olay yerine ulaşan Kavacık itfaiye grubunda görevli itfaiye ekipleri, baygın halde bulunan işçileri çıkarmak için kuyuya indi. Yoğun gazdan dolayı kısa sürede kendinden geçen itfaiye görevlileri, arkadaşları tarafından güçlükle kuyudan çıkartılarak hastaneye sevk edildi. Olay yerine Beykoz ve çengelköy itfaiye grupları da gönderildi.

Büyük panik ve kargaşanın yaşandığı villa bahçesinde kurtarma çalışmalarını seyreden bazı kadınlar gözyaşlarına boğuldu. İşçilerin bir an önce çıkartılmasını isteyen vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Yaralı işçileri kuyudan çıkarmak için adeta zamanla yarışan itfaiye ekipleri, çalışmaların güvenli yürütülebilmesi için su kuyusuna oksijen pompaladı. Kuyudaki zehirli gaz oranını kontrol altına alan kurtarma ekipleri, yeniden kuyuya indi. Halatlarla bağlanan 2 işçi çekilerek kuyudan çıkartıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Hüral Cankı ve Kadir Elkovan, ambulansla Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu daha kritik olan Cankı daha sonra Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. şžanlıurfa'nın Siverek ilçesi Üstüntaş köyünde de yağmur sularının doldurduğu 3 metrelik bir çukura düşen amca çocukları Elif (12) ve Ferhat Gümüş (10) boğularak hayatını kaybetti.
Zaman/Nuri SOYLU


Geri Dön