18 / 04 / 2024

Beylikdüzü, metrobüs ve hastane istiyor

Beylikdüzü, metrobüs ve hastane istiyor

Kadir Topbaş ilçe halkına metrobüsün 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü etabının Haziran 2009'da tamamlanacağı sözünü verdi.



'Yeşil ile mavinin kucaklaştığı yer' olarak tanımlanan Beylikdüzü, hükümetin yaptığı düzenlemeyle İstanbul'un yeni ilçelerinden biri oldu. Beylikdüzü, 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin ardından baş gösteren yeni yerleşim alanları ihtiyacı sonucu hızla büyüdü. Beylikdüzü'nde belediye 1994'te kuruldu. Büyükçekmece ilçesine bağlı olan bir belde olan Beylikdüzü, son yapılan düzenlemeyle Gürpınar ve Yakuplu beldeleriyle birleştirilerek ilçe oldu. Yeni ilçenin; Beylikdüzü'ne bağlı 5 mahallenin yanı sıra Gürpınar'a bağlı 3, Yakuplu'ya bağlı 2 mahalleyle birlikte toplam 10 mahallesi oldu. Migros, Real, Academia Center, Bauhaus, Carrefour, Beylicium gibi çok sayıda alışveriş merkezine ev sahipliği yapan ilçe, TÜYAP ve Endem TV Kulesi'ni de sınırları içerisinde barındırıyor. Bu yüzden özellikle hafta sonları vatandaşların akınına uğrayan ilçede ulaşımın önemi bir kat daha artıyor. Şehrin nüfusu da hızla yükseliyor. 1990'da 2 bin dolayında olan nüfus, 2007'de 112 bin 131'e çıktı.

İstanbul'un en batısındaki şehirlerden biri olan ilçede en büyük sorun, merkeze uzaklıktan kaynaklanan ulaşım. Burada yaşayan vatandaşlar özellikle sabah ve akşam saatlerinde ulaşım zorluğu yaşıyor. Trafik tıkanıklığı ve ulaşım zorluğu birçok alışveriş merkezini barındıran ilçede şehir halkını olduğu kadar merkezden bölgeye gelmek isteyen vatandaşları da zorluyor. Beylikdüzü halkının ulaşım zorluğunu aşma konusundaki en büyük umudu, metrobüs hattının bu sene içerisinde ilçeye kadar uzatılması.

Kadir Topbaş'tan metrobüs sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ilçe halkına metrobüsün 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü etabının Haziran 2009'da tamamlanacağı sözünü veriyor. Beylikdüzü'nde yaşanılan ikinci en büyük sorun sağlık hizmetlerinin yetersizliği. Burada yaşayan on binlerce insanın sağlık sorunlarının çözümü için kilometrelerce yol kat etmesi gerekiyor. Halk, ilçelerine en kısa zamanda bir devlet hastanesi yapılmasını bekliyor. Özellikle Beykent bölgesindeki büyük sitelerin çevre düzenlemesi sorunları da acil çözüm bekliyor.

İstanbul'un yeni ilçelerinden biri olan Beylikdüzü, yerel seçimlerde partilerin gözdesi oldu. AK Parti yeni ilçeye mevcut belediye başkanı Vehbi Orakçı'nın yerine partinin il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuş Yusuf Uzun'u aday gösterdi. CHP'nin adayı Vecdet Öz. Öz, ismi CHP içinde bile tartışılan bir aday. Bir dönem DYP, MHP ve BBP saflarında siyaset yapan Adli Tıp Enstitüsü doçentlerinden Öz'ün adaylığı, bu yüzden bir grup CHP'li tarafından protesto edildi. Öz'ün tartışılır olmasının bir sebebi de adının Ergenekon iddianamesinde de geçmiş olması. Ergenekon iddianamesinde ismi ve telefon konuşma kayıtları bulunan Öz, bu kayıtlarda, Kemal Alemdaroğlu'nun kendisine defalarca 'hocam' diye hitap etmesiyle dikkat çekmişti.

MHP'den aday olan Velittin Küçük de ilçede ismi tartışma çıkaran adaylardan biri. DSP ilçede ilginç bir ismi aday gösterdi. 7 yıl önce bölgede yolsuzluk operasyonu düzenleyen emekli Binbaşı Zeki Bingöl, şimdi bu ilçeyi yönetmeye talip. Saadet Partisi ise Sinop'tan milletvekili adaylığı yapmış, il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Celal Ustacan'ı aday gösterdi. Yeni dönem için AK Parti'den aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Vehbi Orakçı da bağımsız aday olarak halkın karşısına çıktı.

AK PARTİ

Yusuf Uzun

İsteyen herkes bize ulaşabilecek

AK Parti'nin adayı Yusuf Uzun 25 yıldır siyasetin içinde olan bir ticaret adamı. 1958 Trabzon Vakfıkebir doğumlu olan Uzun, AK Parti'de çeşitli kademelerde görev yaptı. İlçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Uzun, Büyükçekmece'de 5 yıl ilçe başkanlığı yaptı. 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olarak listede kendisine yer bulamayan, 'Ticaretten geliyorum. Sanayicimizi ve esnafımızı iyi anlarım' diyen Uzun, ilçenin eksiklerini vatandaşla birlikte tespit edip birlikte çözmeyi vaat ediyor. Ulaşım, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat tesisleri yapmak için çok sayıda proje hazırladıklarını söylüyor. Uzun, ilçenin ulaşım ve sağlık sorunlarını öncelikle ele alacaklarını ve bunları merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çözecekleri sözünü veriyor. Beylikdüzü sahilinin düzenlenmesi, Yeşil Vadi Projesi, TIR parkı ve yeni otoparklar yapılması için projeleri olduğunu söyleyen AK Parti adayı Uzun, kendi döneminde belediyenin kapılarının herkese açık olacağı sözünü veriyor. "Ulaşılamayan bir belediye başkanı olmayacağım, isteyen her vatandaş bana ulaşıp derdini ve isteğini iletebilecek." diyor.

DSP

Zeki Bingöl

Yolsuzluk operasyonu yaptığı belediyeye talip

DSP'nin Beylikdüzü adayı eski bir komutan olan Zeki Bingöl. 1965 Kayseri doğumlu Bingöl, değişik rütbelerde subay olarak görev yaptı. Bir dönem Beylikdüzü bölgesinin askerî amiri olan Bingöl, 2002'de Beylikdüzü Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu yaparak, Belediye Başkanı Orhan Tıraşoğlu'nun tutuklanıp çete davasından yargılanmasını sağladı. Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ı da yargı önüne çıkaran Zeki Bingöl, bugün belediyeyi yönetmeye talip. DSP adayı Bingöl'ün en önem verdiği projelerinden biri ilçede 'Kent Konseyi'ni etkin hale getirmek. Zeki Bingöl, ilçede Kadın Sığınma Evi ve Yaşlılar Yurdu kurulacağını vaat ederken, vatandaşlara 24 saat ücretsiz ambulans ve ilaç hizmeti sunacakları sözünü veriyor.

MHP

Velittin Küçük

Gürpınar'dan sonra Beylikdüzü'nü istiyor

MHP, yeni düzenlemeyle belediyeliği sona eren Gürpınar Belde Belediye Başkanı Velittin Küçük ile Beylikdüzü'nü almaya çalışacak. Aslen Ordulu olan Küçük, siyasete atılmadan önce Gürpınar beldesinde inşaat sektöründe müteahhitlik yaptı. 1989 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nin Gürpınar Belediye başkan adayı olarak siyasete giren Küçük, Gürpınar'da 3 dönemdir belediyeyi yönetiyordu. "Anadolu'nun kültür yapısını Beylikdüzü'nde toplayacağız." vaadinde bulunan Küçük, mevcut pazardan daha kapsamlı bir pazaryeri kurulacağını söylüyor. Velittin Küçük, devlet hastanesinin fiziki yapısını bir yıl içerisinde bitireceği sözünü veriyor.

CHP

Vecdet Öz

Adaylığı CHP'de çok tartışıldı

CHP, Beylikdüzü Belediyesi'ne Adli Tıp uzmanı Vecdet Öz'ü aday gösterdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Öz, 2002-2008 İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Ergenekon iddianamesinde adının geçmesi yüzünden bir grup CHP'linin adaylığına muhalefet ettiği Öz, buna rağmen genel merkez tarafından aday gösterildi. Öz, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tespit edilen telefon görüşmelerinde Genel Başkanı Baykal için 'Layıkıyla muhalefet yapamıyor' yorumu nedeniyle CHP'lilerin tepkisine muhatap oldu. Vecdet Öz, sağlıkçı olması hasebiyle öncelikle ilçeye devlet hastanesi kurulacağını vaat ediyor. Öz'ün diğer vaadi ilçeye Türkiye'nin en büyük hayvan sağlığı kompleksi kurulması. Aslen Samsunlu olan Vecdet Öz, E5 Karayolu'nun altından yayaların geçebileceği altgeçitler yaptırmayı da vaat ediyor.

Hizmet alamayan site sakinleri oylarını satıyor!

Beylikdüzü'nü oluşturan Gürpınar Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Beykent bölgesindeki bazı büyük siteler, bir türlü yapılmayan çevre düzenlemeleri yüzünden varoş hayatı yaşıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar üst kullanım hakları Gürpınar Belediyesi'ne ait sitelerde yapılmayan yollar ve çevre düzenlemeleri sebebiyle çamur deryasına batmış durumdalar. Feshedilen Gürpınar Belediyesi yönetimine bir hayli öfkeli olan belde halkından Altınkent Sitesi sakinleri, Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük'ün kendilerine defalarca söz vermiş olmasına rağmen sitelerin yaşadığı sorunları çözmediğini söylüyor. Altınkent Sitesi'nin yöneticilerinden Dursun Taner, "29 Mart seçimleri bizim için son umut. Yaklaşık üç yıldır, çevre düzenlemesi ve otopark inşaatlarının tamamlanmasını bekliyoruz. Hemen yanımızda Parlamenterler Sitesi, karşımızda Kolan Hastanesi gibi nezih yapılar mevcut. Ancak Altınkent Sitesi resmen çamur deryası içinde. Site sakinleri olarak defalarca toplantı yaptık ve Gürpınar Belediye Başkanı Küçük'e müracaat ettik. Küçük de çevre düzenlemesini yapacağı sözü vermesine rağmen hiçbir adım atmadı. Zannediyorum klasik siyaset adamlarının sözlerinden birini verdi. Sitemizde yaklaşık 400 aile yaşıyor. Biz de karar aldık ve bizi bu çamur deryasından kurtaracak adaya oylarımızı verme kararı aldık." dedi.

Topbaş: Şehir

hizmete, biz de hizmet etmeye doymuyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un hizmete doymadığını, kendilerinin de hizmet etmeye doymadıklarını belirterek, "29 Mart sabahı sandığa gittiğinizde herkesin ibret alacağı bir sonuç bekliyorum." dedi. Başkan Topbaş, Bolluca köyünde partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, daha önce şehir imkânlarından yoksun olan ve terk edilmiş görüntüsü veren bölgelere ciddi altyapı yatırımları yaptıklarını, Karadeniz sahilinin de turizmde ileri ülkelerin sahilleri gibi olduğunu söyledi. "Yapacağız demiyoruz. Cek cak'ları konuşmuyoruz." diyen Kadir Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi seçim zamanı. Herkes vatandaşın karşısına çıkacak. Vatandaş da partilerin geçmişine, onların bu ülkeye ne katıp katmadıklarına bakacak, değerlendirecek. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Bizim tarlada izimiz harmanda yüzümüz var. 29 Mart sabahı, sandığa gittiğinizde herkesin ibret alacağı, diğer partilerin de kendilerine geleceği bir sonuç bekliyorum." Eskiden Terkos gölünden şehre su basan su pompa istasyonunun müzeye dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Topbaş, müzede vatandaşların el ürünlerini satışa sunacakları bir birim oluşturacaklarını, böylece gelir elde edebileceklerini söyledi. Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına daha sonra Hadımköy ve Başakşehir'de devam etti.

Zaman

Geri Dön