24 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çağrısı!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çağrısı!

Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.



Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleşti. Bir aylık meclis tatili sonrasında açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Siyaset'te yer alan habere göre; Başkan Çalık, Gürpınar’da başlaması planlanan kentsel dönüşüm sürecinin önemi hakkında konuştu. Çalık, “Halkın sağlık ve güvenliği siyaset ötesi bir konudur. Gelin hep birlikte Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek var gücümüzle çalışalım” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında önemli gelişmeler hakkında konuşan Başkan Çalık, Eylül ayında yer kapsayan 1 Eylül Dünya Barış Günü, 4 Eylül Sivas Kongresi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ve 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Haftası gibi özel günleri andı. Ayrıca Muharrem Ayı’na da değinen Çalık, 2019-2020 eğitim öğretim yılı için öğrencilere başarılar dileyip okullarda gerekli tüm bakım ve onarım çalışmalarının Beylikdüzü Belediyesi tarafından eksiksiz bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Bu yıl 6.’sı gerçekleşen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda barış ve sevgiyi bütün topluma hissettirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Çalık, “Atatürk İlke ve İnkılapları’nın ışığında yılmadan, yorulmadan hep birlikte Beylikdüzü için çalışmayı sürdüreceğiz. Biz çalıştıkça Beylikdüzü güzelleşecek, Beylikdüzü güzelleştikçe biz daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çalık’tan meclise kentsel dönüşüm süreci için çağrı 

Gürpınar Siteler Bölgesi’nde başlayacak kentsel dönüşüm sürecinde birlik olmanın önemine değinen ve bu konuyla ilgili özel komisyonların kurulacağını söyleyen Belediye Başkanı Çalık, “Bu ilçede yaşayan herkesin belediye başkanı olarak Gürpınar Siteler Bölgesindeki arkadaşlarımızın, komşularımızın, evlatlarımızın hayati tehlike altında yaşamaları beni huzursuz ediyor. Ben göçük altında komşularını aramak isteyen bir belediye başkanı değilim. Bunu hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Bugün gelinen noktada mahkeme kararı kesinleşti ve bizim kentsel dönüşüm notumuz yürürlüğe girdi. Buradan hepinize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte bu taşın altına elimizi koyalım yoksa Allah korusun Gürpınar halkını rahata kavuşturamaz ve huzurla o evlerde yaşatamazsak o taşın altında hep birlikte eziliriz. Halkın sağlık ve güvenliği siyaset ötesi bir konudur. Bu işi hep birlikte başarmayı yürekten istiyorum. Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek var gücümüzle hep birlikte çalışalım” dedi.


Geri Dön