19 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısı! 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısı! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Çalıştayında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekiplerinin hazır olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısı yaptı... 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında İstanbul'un deprem riskini vurgulayarak, "Kentsel dönüşümü yapalım" dedi. 

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu, "Değerli arkadaşlarım öyle bir noktaya geldik ki, ‘Kanal İstanbul'u yapacağım’ diyorlar. İstanbul ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya. Milyonlarca insan o riskle karşı karşıya. Eğer bu ülkenin sorunlarıyla, bu kentin sorunlarıyla, bu kadim kentin sorunlarıyla ilgileneceksem, önce insana yardım ederim." dedi ve sözlerine şunları ekledi: 

"İstanbul, deprem riskiyle karşı karşıya. Kentsel dönüşümü yapalım. Hazır Büyükşehir Belediye Başkanımız. Onun ekipleri, kadroları hazır. İlçe belediyeleri de hazır. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmiyor. Belediye başkanımızın bakışı bu. O zaman neden bu sorunu çözmüyoruz. Neden önceliği insan hayatına vermiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için çaba harcamıyoruz. Onları neden deprem riskiyle baş başa bırakıyoruz.”

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

Kanal İstanbul depremi etkiler mi?

Meral Akşener: İstanbullu Kanal İstanbul'a geçit vermeyecek!

 


Geri Dön