19 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı kira ertelemelerine yönelik açıklama yaptı. 



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, havalimanı kira ödemelerine yönelik eleştiride bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Havalimanının 2018 ve 2019'un 18 milyar liralık kira bedelinin daha önce ertelendiğini şimdi de  2020-2021'in kira bedelinin ertelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz ödemeyeceğiz kira bedelini" dendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Esnafa gelince aslan, bunlara gelince tipik bir kedi." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

Kılıçdaroğlu, 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira verildiğini, 4 kişinin sadece kira ertelemesinin 36 milyar olduğunu belirterek, esnafa, "Bunlara gidip oy verirsen iki elim iki yakanda olur." diyerek eleştiri yaptı. Türkiye'deki esnaf kadar sıkıntı yaşan başka hiçbir esnaf olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "O kadar ileriye gittiler ki, 4 kişi 'Kira ödeyeceğiz ama paramız yok' diyor.  Bunlardan biri, 'Şartlar uygun olursa Kanal İstanbul ihalesine de katılmak isterim' diye açıklama yapıyor. Hortum üzerine, soygun üzerine kurulan bir şirket yapısı. Türkiye'nin en büyük ihalelerini almalarına rağmen neden bunların kira borçlarını erteliyorsunuz? Esnafınkini 5 ay ertelediler, üzerine bir de cari faiz eklediler." diye konuştu.
 

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından kira alınmayacak! 


Geri Dön