27 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeyle ilgili, "İmamoğlu, nerenin Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul'un. Kanal İstanbul'un, İstanbul için bir felaket olduğunu biliyor mu, biliyor" diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV canlı yayınında gündemle ilgili açıklamalar yaptı, soruları cevapladı. 

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin çalışmalarının, iktidar ile CHP'li belediye başkanları arasındaki ilişkilerin nasıl olduğu ile ilgili soruyu, "Bütün belediye başkanlarımız gerçekten tarih yazıyorlar." şeklinde yanıtladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; CHP'li belediyeler tarafından ciddi tasarruf ve yatırımlar gerçekleştirildiğini, birçok hizmet sunulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer pandemi sürecinde CHP'li belediyeler olmasaydı durum çok daha kötü olurdu. Yani iktidar mensupları otursunlar kalksınlar, dua etsinler, iyi ki bu büyük kentlerde CHP'li belediyeler var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan incelemeyle ilgili, "İmamoğlu, nerenin Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul'un. Kanal İstanbul'un, İstanbul için bir felaket olduğunu biliyor mu, biliyor. Bunu sadece kendisini mi söylüyor, hayır. Bunu işin uzmanları da söylüyor. Deprem, çevre, kent uzmanları da 'Bu bir felakettir.' diyorlar. Buna karşı çıkmayıp, ne yapacak?" açıklamasında bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "İmamoğlu'nun bir projeyi eleştirebileceğine ama bunu kamu kaynağı kullanarak yapamayacağına" ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Belediye Başkanı elbette kullanabilir. Kendi şahsı için Kanal İstanbul'un etrafında İmamoğlu'nun arsası mı var? Yok öyle bir şey. Belediye Başkanı olarak İstanbul'un çıkarlarını korumak zorundadır. Soruşturma açıyorlar, açmazsanız namertsiniz. Ne olacak yani? Belediye başkanı arkadaşlara söyledim: 'Boğazınızdan aşağıya haram lokma inmiyorsa, o kentin çıkarları için ne gerekiyorsa yapın, her şeyi yapın. Yeter ki orada yaşayan insanlar, sağlık, ulaşım hangi alanda olursa olsun huzur içinde yaşasın.' Onu istiyorlar."

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul ifadesi!


Geri Dön