25 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul çağrısı!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili olarak, "Kanal İstanbul hayalinden vazgeçmeleri lazım. Oraya vereceğiniz 80-90 milyar lirayı getirin başka bir yerde harcayın" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları cevaplayarak, bazı değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bir gazetenin attığı "Tek çare para basmak" manşetinin hatırlatılması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Zaten onun dışında başka bir çare kalmadı. Eğer bu dediğim ödemeleri kontrol edebilirlerse buradan belli miktarda para alacaklar, tasarruf yapabilecekler. İsrafı önlemeleri lazım. Hala israf yapılıyor. Kanal İstanbul hayalinden vazgeçmeleri lazım. Oraya vereceğiniz 80-90 milyar lirayı getirin başka bir yerde harcayın, fakir fukara için harcayın, ihtiyaç sahipleri için harcayın, fabrikalar için harcayın, yeni istihdam alanları yapın. Bütün bunları yapmak varken aklı bir tarafa bırakmışız, mantığı bir tarafa bırakmışız gerçekten üzülüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yaşanan sıkıntılardan örnek de veren Kılıçdaroğlu, "Bu insanlık dramını sonlandırmak için adım atacakken hala devlet garantisi ile devletten milyarlarca lira parayı alan kişilere 'Siz hiçbir tasarruf yapmayın, herhangi bir fedakarlığa katılmayın ama nasıl olsa devlet memurları var, onların maaşından keseceğim, hakimler var, Yargıtay Başkanı da genelge çıkardı onların da maaşından alacağım, öğretmenler var onların da maaşından alacağım, vergileri toplayacağım zaten size bu parayı vereceğim.' Ne kalıyor geriye, para basmak kalıyor, eğer kontrollü yapmazsanız o da felaket olur." dedi.

- "Bilim Kurulunun önerilerine uyulmalı"

"Yaşanan ekonomik sıkıntıdan nasıl çıkılacağı" sorusu üzerine, önce sağlık önlemleri alınması, yasakların getirilmesi, Bilim Kurulunun önerilerine uyulması gerektiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulu en baştan 'şunları şunları yapın' dedi, maalesef onların büyük bir kısmı yapılmadı. Zaten sorun orada." ddiye konuştu.

 


Geri Dön