29 / 03 / 2024

Beyoğlu Örnektepe’de çatlayan binalar belediyenin kontrolünde!

Beyoğlu Örnektepe’de çatlayan binalar belediyenin kontrolünde!

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi ’nde bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna ilişkin şikayetler gündeme gelmiştir. Konuyu ilk günden beri yakından takip eden Beyoğlu Belediyesi gereken önlemleri almıştır.



Beyoğlu Örnektepe Mahallesi’nde bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna ilişkin şikayetler gündeme gelmiştir. Konuyu ilk günden beri yakından takip eden Beyoğlu Belediyesi gereken önlemleri almıştır.


Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mahallesi Menekşe Sokak’ta çevredeki inşaatlar ve bölgenin çok eğimli topografik yapısı nedeniyle bazı binaların taşıyıcı olmayan elemanlarında ve yollarda çatlaklar görülmüş ve bu binalar takibe alınmıştır. Söz konusu sokakta iki yıl önce de benzer şikayetler nedeniyle tespitler yapılmıştır.


Yapılan son tespitler neticesinde; toplam dört adet binada taşıyıcı olmayan yapı elemanlarında çatlakların arttığı görülmüştür. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan kontrollerde ise dört adet binadan bir tanesinde çatlakların taşıyıcı sistem elemanlarında da başladığı tespit edilmiş ve ivedilikle altı daireli apartman can ve mal emniyeti açısından mühürlenerek boşaltılmıştır. Binada ikamet eden toplam beş aile, başka yerlere yerleştirilmiştir.


Diğer üç bina da ise ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrollere devam edilmektedir. Binaların durumu kontroller neticesinde değerlendirilecektir. 

 


Geri Dön