19 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesi, otel inşaatı yüzünden binaların çatladığını kabul etti!

Beyoğlu Belediyesi, otel inşaatı yüzünden binaların çatladığını kabul etti!

Aydınlık, 11 Ekim Cuma günü "1 otel 4 sokağı götürdü!" başlıklı haberiyle Beyoğlu Örnektepe Mahallesindeki otel inşaatından binaların hasar gördüğünü duyurmuştu. Belediyesi otel inşaatı yüzünden binaların çatladığını kabul etti...



Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Mahallesi'nde süren otel inşaatı yüzünden binaların çatladığını kabul etti. Açıklamada, 'Belediye gereken önlemleri almıştır' denildi 


Aydınlık, 11 Ekim Cuma günü "1 otel 4 sokağı götürdü!" başlıklı haberiyle Beyoğlu Örnektepe Mahallesindeki otel inşaatından binaların hasar gördüğünü duyurmuştu. Haberimizde mahalledeki binalarda derin çatlaklar oluştuğunu ve sokakların Haliç'e doğru kaydığına dikkat çekmiştik. Beyoğlu Belediyesi de yaptığı yazılı açıklamayla çevredeki inşaat yüzünden binalarda ve yollarda çatlaklar oluştuğunu kabul etti. Açıklamada, "Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mahallesi Menekşe Sokak'ta çevredeki inşaatlar ve bölgenin çok eğimli topografik yapısı nedeniyle bazı binaların taşıyıcı olmayan elemanlarında ve yollarda çatlaklar görülmüş ve bu binalar takibe alınmıştır. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan kontrollerde ise dört adet binadan bir tanesinde çatlakların taşıyıcı sistem elemanlarında da başladığı tespit edilmiş ve ivedilikle altı daireli apartman can ve mal emniyeti açısından mühürlenerek boşaltılmıştır. Binada ikamet eden toplam beş aile, başka yerlere yerleştirilmiştir" denildi. Aydınlık'a konuşan mahalle sakini Tahsin Değirmen, Beyoğlu Belediyesi'nin yaptığı incelemeler sonunda bir binayı boşalttığını doğruladı.

 

Belediyenin önerisi kabul edilmedi 


Belediye yetkililerinin boşaltılan bina sakinlerine Belediyenin anlaşmalı olduğu iki oteli önerdiğini belirten Değirmenci, bina sakinlerinin bu öneriyi kabul etmediğini söyledi. Değirmen konuyla ilgili şunları söyledi: "Binanın mühürlenip boşaltılması dışında bir önlem alınmadı. 

Binayı boşaltan Belediye yetkilileri bina sakinlerine 2 otel önerdi fakat bina sakinleri kabul etmedi. Bir kişi yakınlarının yanına gitti. Diğer bina sakinleri binalarında kalmaya devam ediyor. Binada kalanların bir bayramdan sonra ya kiraya çıkacak bir kısmı da yakınlarının yanına gidecek. 

Biz zaten bu otel inşaatının mahalle halkını buradan götürmek ve mahalleyi insansızlaştırmak için yapıldığını söylüyorduk."



Soner Bahadır/Aydınlık Gazetesi




Geri Dön