26 / 04 / 2024

Beyoğlu’nda çökme tehlikesi olan binaya yıkım kararı!

Beyoğlu’nda çökme tehlikesi olan binaya yıkım kararı!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2 Ekim'de Beyoğlu'nda tahliye kararı verilen binanın çökme tehlikesine karşı yıkımına karar verildiğini duyurdu...



İstanbul Beyoğlu’nda Ayhan Işık Sokak’ta yer alan bina, depremden sonra aldığı hasar sebebiyle tahliye edilmişti. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, binanın yüksek hasarlı olması gerekçesiyle yıkımına karar verildiğini duyurdu.

5 katlı binanın incelenmesinden sonra verilen yıkım kararını açıklayan Yıldız, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Beyoğlu Belediyemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ortak bir çalışma yapmak suretiyle binanın gerek içinde gerek dışında incelemelerini yaptılar ve yıkılmasının daha uygun olacağına dair bir görüş belirttiler." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yıldız, “Malum tarihi bir sokak ve etrafında da tarihi esereler var. Onlara da zarar gelmemesi bakımından şu anda en uygun yöntemle bu yıkımın nasıl gerçekleşmesi konusunda teknik bir istişare yürütülüyor. Bunun kararı verildikten sonra yıkım gerçekleşmiş olacak. Yıkım için teknik olarak bir hafta ile 10 günlük bir süre gerekli." dedi.

Beyoğlu’nda yıkılma tehlikesi olan bina tahliye edildi!


Geri Dön