20 / 04 / 2024

Beyttürk İnşaat, Al Rajhi Group ile işbirliği mutabakatı imzaladı!

Beyttürk İnşaat, Al Rajhi Group ile işbirliği mutabakatı imzaladı!

Beyttürk İnşaat, Suudi Arabistan’ın önde gelen kuruluşlarından Al Rajhi Group ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevresinde konut, rezidans ve otel yatırımları konularında işbirliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.



Beyttürk İnşaat’ın Üsküdar’daki merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde açıklama yapan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman; Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründeki büyüme hedeflerini özellikle Körfez ülkelerine yönelik belirlediklerini söyledi.


İmzaladıkları mutabakat zaptının önemine dikkat çeken Muhammet Uğurcan Barman, “Al Rajhi ailesi Suudi Arabistan’ın önde gelen ailelerinden. Aynı zamanda Suudi Arabistan’ın en büyük bankalarından biri olan Al Rajhi Bankası’nın en üst düzey temsilcilerindendir. Türkiye’de şu ana kadar bizim projelerimize yaklaşık olarak 10-15 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiler. Türkiye gayrimenkul pazarında bizimle hareket etmek istiyorlar.  Bu işbirliği çerçevesinde büyük hacimli konut, rezidans ve otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.


Beyttürk İnşaat, Al Rajhi Group ile işbirliği mutabakatı imzaladı!


“Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz ”

Beyttürk İnşaat olarak katıldıkları fuarlar ve gerçekleştirdikleri uluslararası çalışmalar ile Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmaktan memnun olduklarını ifade eden Muhammet Uğurcan Barman, Körfez ülkeleri ile son yıllarda mütekabiliyet yasası ile birlikte hızla gelişen ilişkilere bağlı olarak bölge yatırımcılarından yoğun ilgi gördüklerini belirtti. 


Abdullah Al Rajhi: ”İlk olarak İnşaat alanında başlattığımız işbirliğini farklı sektörlerde geliştireceğiz”


Suudi devi Al Rajhi’nin ortaklarından Abdullah Al Rajhi, imzalanan anlaşma çerçevesinde Beyttürk İnşaat ile gerçekleştirecekleri ortak projeler konusunda heyecan duyduklarını belirtti. 


Al Rajhi Group’un,  Suudi Arabistan’da çelik, su, ev aletleri, plastik ve ağır sanayi alanlarında 5 ayrı iştirak ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Abdullah Al Rajhi, “Türkiye’de öncelikli olarak inşaat alanında yatırım yapmayı hedefliyoruz. Türkiye gayrimenkul sektöründe dünyanın sayılı çekim merkezlerinden biri haline geldi. Bu nedenle uzun vadeli yatırım hedeflerimizi Türkiye üzerinde belirledik ” dedi. 



Geri Dön