26 / 04 / 2024

Beyttürk İnşaat Ortadoğu'ya açılıyor!

Beyttürk İnşaat Ortadoğu'ya açılıyor!

2013 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Beyttürk İnşaat, Arap dünyasında markalaşıyor. Şirket, Ortadoğu ülkelerine açılmaya karar verdi.



İnşaat sektörü durgun bir döneme girerken yeni konut projelerinde bir yavaşlama gözleniyor. Önümüzdeki süreçte yurtdışına özellikle de Arap ülkelerine olan satışlara yoğunlaşılması gündemde.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, 2013 yılında kurulan Beyttürk İnşaat da Arap dünyasında markalaşan bir şirket. DEİKTürk-Yemen iş Konseyi Başkanı ve Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Barman, Arap ülkelerinde markalaşabilmek için beş yıl önce Beyttürk İnşaat'ı kurduklarını ve Yalova'da Ortadoğu ülke vatandaşlarına yönelik beş projede binin üzerinde proje ürettiklerini söylüyor. Arap dünyasında markalaşmayı başarabildiklerine dikkat çeken Barman, "Kuveyt ve Katar kraliyet ailelerine villalar sattık. Bu da Arap ülkelerinde marka bilinirliğimizi artırdı. Halihazırda Arap yatırımcı internet üzerinden projelerimizi beğenip konsolosluktan vekalet vererek alım yapar duruma geldi" diye konuşuyor.

Şirketin halihazırda devam eden üç projesi bulunuyor. 150 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan ve 250 daire ile 35 odalı butik otelden oluşan Beytepe projesinin yüzde 90'ı Arap kökenli yatırımcılara satıldı. Bu projenin 2019 yılının şubat ayında teslim edilmesi planlanıyor. 150 milyon TL'lik yatırımla otel konseptindeki 118 dairelik stüdyo ve 1+1'lerden oluşan Beytepe Plus projesi de Şubat 2019'da teslim edilecek. Yalova Çınarcık'taki bir diğer Beytepe projesi de 201 daireden oluşuyor. 80 milyon TL yatırımla hayata geçen bu proje aralık ayında teslim edilecek. İçinde bulunduğumuz dönemde orta ve alt segment Arap yatırımcısının da Türkiye ile ilgilenmeye başladığına dikkat çeken Muhammed Barman, fiyatı 40 bin dolar civarında olan konutları internet üzerinden satıp ödemesini aldıklarını vurguluyor. 

Barman, "40 bin dolar, Kuveyt'te 12 bin Kuveyt Dinarı'na denk geliyor ve bu da üç aylık maaşları. Kuveytliler burada ev alıp yılın üç ayını Türkiye'de geçiriyor. Burada olmadıkları sürelerde ise kiralama işlemlerini yapıyoruz" diyor.


Geri Dön