26 / 04 / 2024

Bien All Design İstanbul'da ünlü tasarımcı Ron Arad'ı ağırladı!

 Bien All Design İstanbul'da ünlü tasarımcı Ron Arad'ı ağırladı!

Bien sponsorluğunda All Design İstanbul’a katılan tasarım dünyasının disiplinsiz çocuğu Ron Arad, ‘Neler ve Eğerler’ konulu bir konuşma yaptı...




All Design İstanbul, bu yıl da her yıl olduğu gibi tasarımı farklı bir bakış açısıyla ele aldı. Bien’in katılım sponsoru olduğu ünlü Tasarımcı ve Mimar Ron Arad, All Design kapsamında gerçekleşen konferansta konuşma yaptı.  

 

Birbirinden ünlü ve mesleklerinde uzman tasarımcı, sanatçı, müzisyen ve akademisyenin katıldığı All Design İstanbul, 22-23 Şubat tarihlerinde Hilton Istanbul Convention & Exhibition Center’da düzenlendi. Tasarım harikası Bookwarm kitaplık ve dev Swarovski kristal avizelerin yaratıcısı, Belçika’daki Mediacite’nin ve İsrail’deki Holon Tasarım Müzesi’nin de mimarı Ron Arad, ‘Neler ve Eğerler’ başlıklı konuşmasında özgün tasarım çalışmalarından örnekler verdi. Trendlerin insanları düşünmemeye sevkettiğini vurgulayan Arad, bu nedenle varolan tüm trendlerin dışında kalmaya özen gösterdiğini dile getirdi. Ron Arad, dünyada tasarımın her geçen gün daha fazla önem kazandığını ve Türkiye’nin tasarım projeleri ile dikkatleri üzerine topladığını ifade etti.

 

Ron Arad kimdir?

Royal College of Art Tasarım Ürünleri Departmanı Yöneticiliğini 12 yıl boyunca yapan Ron Arad, teknoloji ve materyal arasında kurduğu cesur bağlantılarla özgün eserler yaratıyor. Disiplinsizlik anlayışını benimseyerek birbirinden farklı malzeme, renk ve dokuları bir araya getiren Ron Arad, aynı zamanda Design Museum Holon ve Bauhaus Museum’un tasarımcılarından. Swarovski için tasarladığı pırlantadan avize ile çığır açan Arad, Kenzo, Le Coq Sportif gibi dünya markaları ile birlikte çalıştı.



Geri Dön