26 / 04 / 2024

Bilal Söğüt: Stratonikeia Antik Kenti turizme kazandırılmalı!

Bilal Söğüt: Stratonikeia Antik Kenti turizme kazandırılmalı!

Muğla Rehberler Odası üyeleri, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi. Stratonikeia Antik Kenti'nin turizme kazandırılması gerektiğini belirttiler..




Karia bölgesinin en önemli kentlerinden olan Stratonikeia Antik Kenti'nin turizme kazandırılması gerektiği belirtiliyor.


Muğla Rehberler Odası üyeleri, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi. 


Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, rehberlere antik kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden ve Tunç döneminden Cumhuriyet dönemine kadar adından söz ettiren Stratonikeia Antik Kenti'nin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. 


Söğüt, Stratonikeia Antik Kenti'nin Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de önemini sürdürdüğünü, dünyanın en büyük mermer kentleri arasında yer alan antik kenti ziyaret eden turist sayısında her yıl artış yaşandığını belirtti. 


Kentte yapılan kazı çalışmalarında her yıl önemli verilere ulaştıklarını vurgulayan Söğüt, şöyle konuştu: "Antik kentte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Laboratuvar çalışmalarımız devam ediyor. Kente ilgi her geçen gün artıyor. Eskiden bin kişinin gelmediği Stratonikeia Antik Kenti'ni geçen yıl yaklaşık 7 bin kişi gezdi. Stratonikeia Antik Kenti yeni örenyeri statüsüne giren yerlerden biri oldu. Bütüncül anlamda halkımızla burayı hem sahiplenelim, hem koruyalım, hem de tanıtalım istiyoruz." 



Bizim Gazete


Geri Dön