24 / 04 / 2024

Bilet fiyatlarında büyük artış! Otobüs, uçak, tren bileti fiyatları...

Bilet fiyatlarında büyük artış! Otobüs, uçak, tren bileti fiyatları...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatil planları yapanlar yolculuk için otobüs, uçak ve tren bileti fiyatlarını araştırmaya başladı. Fakat fiyatlardaki artışı görenler gözlerine inanamadı. Bayramda otobüs, uçak ve tren biletleri ne kadar oldu? İşte fiyatlar...



Ramazan Bayramı'na geri sayım yapılırken tatil planı yapacaklar yüksek yol fiyatları ile karşılaştı. Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak kişiler için uçak, otobüs ve tren ücretlerini derledik. İstanbul'dan İzmir veya Antalya gibi tatil bölgelerine en ucuz maliyetli "tek yön" otobüs biletleri bayram öncesi 350 TL'den, uçak biletleri ise 600 TL'den başlıyor. En uygun fiyatlı uçak biletinin 415 TL'den satıldığı Ramazan Bayramı öncesinde bilet kalmış olursa bazı illere otobüs yerine uçak ile gitmek daha uygun. Fakat bazı şehirlerin uçak bileti fiyatları da 2 bin 500 TL'ye kadar yükselmiş durumda.

Bazı hatlarda uçak biletinin otobüsten daha ucuz olduğunu söyleyen Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, Daha önceki yıllardaki Ramazan Bayramlarına kıyasla bu bayram zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade etti... Otobüs bileti ücretlerinde son 3 ayda yüzde 81 yükseliş olduğunu kaydeden Yıldırım, yaklaşık 500 km'de 300-350 TL, 1000 km'de 450-500 TL arasında fiyatlar olduğunu belirtti. Yıldırım, "Tren 120 TL. Dünyanın hiçbir yerinde hızlı demiryolu işletmeciliği bu kadar uygun fiyatlı değil" dedi.

Bilet fiyatlarında büyük artış! Otobüs, uçak, tren bileti fiyatları...

OTOBÜS YOLCUSUNDA AZALIŞ

Daha önceki bayramlara nazaran bu bayram zorlu bir süreç geçirdiklerini söyleyen Mustafa Yıldırım, "Geçirdiğimiz yılların bayramları ile kıyasla yolcu sayıları 3'te 2 oranında azaldı" ifadesini kullandı.

İşte güncel otobüs fiyatları...

 


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön