29 / 03 / 2024

Bilgi Üniversitesi'nde inşaat mühendisliğinin MBA'yi başlıyor!

Bilgi Üniversitesi'nde inşaat mühendisliğinin MBA'yi başlıyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından açılan “Yapım Yönetimi Yüksek Lisans Programı” Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ile sektörün profesyonellerini biraraya getiriyor.




İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin MBA ile senkronik bir yapı içinde tasarladığı “Yapım Yönetimi Yüksek Lisans Programı” Şubat 2013 tarihinde eğitime başlayacak. Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerini ve iş hayatının profesyonellerini biraraya getiren program, teorinin yanı sıra öğrencilere pratik üzerine kurulu bir alanda sağlayacak.


Program, Türkiye ekonomisinin motor ve kilit sektörü olan inşaat sektörünün ihtiyacı olan profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.


Programın mezunları, öncelikle inşaat firmalarının gerek maliyet tahmini, teklif hazırlama, şantiye ön hazırlıkları gibi ofis çalışmalarının çeşitli gruplarında, gerekse de inşaatı gerçekleştirme aşamasının çeşitli evre ve pozisyonlarında; buna ek olarak proje yönetim firmalarında ve büyük mimarlık ofislerinin proje ve ofis yönetimi departmanlarında inisiyatifli, kalifiye yönetici sıfatıyla çalışmak üzere eğitim edinecekler.


Akademik Direktörlüğü’nü Prof. Dr. İhsan Bilgin’in, Profesyonel Direktörlüğünü ise İnş. Müh. Erdoğan Turgut’un üstlendiği programda Prof. Dr. Alaattin Kanoğlu, Prof. Dr. Lale Duruiz, Prof. Dr. Yıldız Sey, Prof. Dr. Zeynep Sözen, Doç. Dr. Emrah Acar, Doç. Dr. Gül Polat Tatar, Yrd. Doç. Dr. Almula Köksal ve Dr. Yiğit Beşlioğlu gibi değerli eğitmenler yer alacak. Aynı zamanda Enka ve Koray İnşaat, Vitra Kale ve Marshall'da kurumlar arası işbirliği çerçevesinde derslere katkıda bulunacaklar.


Geri Dön