19 / 04 / 2024

Bilginoğulları 7 milyon TL'lik yatırımla kuruldu!

Bilginoğulları 7 milyon TL'lik yatırımla kuruldu!

Hazır beton, asfalt, altyapı, taşocağı, mermer, taahhüt, konut, sigortacılık, tarım, geri kazanım ve prefabrik sektörlerinde hizmet veren Bilginoğulları 7 milyon TL'lik yatırımla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu...






Hazır beton, asfalt, altyapı, taşocağı, mermer, taahhüt, konut, sigortacılık, tarım, geri kazanım ve prefabrik sektörlerinde hizmet verdiklerini belirten Kumsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, geçen yıl Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleştirdikleri 7 milyon TL'lik yatırımla Bilginoğullan Prefabrik firmasını kurduklarım söyledi. Firmayla beraber öngermeli köprü kirişi üretimine başladıklarını anlatan Bügin, "Sektördeki ağırlığımızı başladığımız öngermeli köprü kirişi üretimiyle önemli oranda artırdık. Böylece gerek karayolu ve demiryolu müteahhitliği anlamında gerekse de endüstriyel yapılar konusunda bütün hizmederi tek elden üretebilen bölgedeki tek marka olduk" diye konuştu. 


Grubun idari merkezini de Eskişehir OSB'deki yeni tesislerine taşıdıklarını kaydeden Bilgin, dört hazır beton santrali, iki taş ocağı, bir asfalt plenderinin yanı sıra prefabrik ve mermer üretim tesisleriyle faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı. Bilgin, bir yatırımın projesinden hafriyatına, yapı denetim ilişkilerinden ruhsatına, inşaatından altyapısına, asfaltından çevre tanzimine, bordüründen kilit taşına kadar her aşamasını kendi bünyelerinde yapabildiklerini iddia etti. Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylece yatırımcıya çok cazip gelen fiyatiar ile projelere teklif verebiliyor ve daha önemlisi etkin organizasyon yapımızla 'zaman' maliyetini en aza indirebiliyoruz. Artık bir üst lige çıktık diyebiliriz. Çevre, iş güvenliği ve yönetim yapımızı bir üst basamağa taşımak için yola çıktığımız bu entegre üretim sürecinde zoru başararak, NATO'nun da güvenilir tedarikçi listesine dahil olduk." Geri kaçanım tesisi kurdu Kumsan Şirkeüer Grubu olarak 'sıfır atık' ilkesiyle başladıkları sosyal sorumluluk projelerinin ise süreç içinde farklılaşarak 'sürdürülebilir çevre yönetimi' kimliğine büründüğünü aktaran Barış Bilgin, hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklan geri kazanım tesislerini devreye aldıklarını söyledi. Bilgin, "Kendi Ünal ettiğimiz ürünlerden oluşan atıklarımızı geri kazanmak üzerine kurulu bir felsefimiz zaten vardı. Bu felsefemizi, en yaşanılabilir şehirler sıralamasında ikinci sırada olan güzel şehrimiz Eskişehir üe de paylaşmak için devreye aldığımız bu tesis ile şehirdeki tüm hafriyat ve kentsel dönüşüm atıklarının işlenmesine yetecek kapasiteye sahibiz" şeklinde konuştu. 


Dünya Focus


Geri Dön