24 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı'na katıldı. Açılışta konuşan Özlü, Bilişim Vadisi'nin ilk etabının tamamlandığını söyledi. 


28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını belirten Özlü, ülke olarak inovasyon sonucunda ortaya çıkan ürünleri kullanmak değil, işin en başından itibaren geliştiren ülke olmanın amaçlandığını vurguladı. 


Özlü, “Bunun için de her katmanda aynı anda inovasyon hamlesine başlamak durumundayız. Eğitimin ilk aşamalarından başlayarak sanayinin ihtiyaç duyduğu, insan kaynağını yetiştirmeliyiz. Türkiye'nin bu anlamda önemli adımlar attığını memnuniyetle söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.


Hükümet ve bakanlık olarak çok önemsenen, Bilişim Vadisi projesinin birinci etabının tamamlandığını belirten Özlü, “Her alanda çok değerli kazanımlar sunacaktır. Bu projeyle Türkiye dünyanın en önemli teknoloji geliştirme bölgelerinden birisine sahip olacak. Bilişim Vadisi başta bilişim teknolojileri olmak üzere elektrik, elektronik, telekomünikasyon, yazılım ve robotik gibi sektörlere ev sahipliği yapacak. Şuanda 28 firma Bilişim Vadisi yönetim kurulunun onayından geçmiş bulunuyor. Bilişim Vadisi'nin tüm etaplarının tamamlandığında 5 bin Ar-Ge ve yazılım firması bünyesinde barınacak. 100 bin nitelikli insana istihdam sağlanacak. Yaklaşık 50 milyar dolar civarında bir ciro elde edilecek” şeklinde konuştu.


Bakan Özlü, öğretim üyelerinin teknokentlerde bulunmasının da üniversite-sanayi arasındaki kopukluğu azaltacağını ifade etti. Özlü, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “Öğretim üyelerimize teknokentlerde şirket kurma imkanı da verdik. Öğretim üyelerimizin haftada bir günlerini ya da en azından ayda bir günlerini bir şirket içerisinde geçirmelerinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu şekilde üniversite-sanayi kopukluğu önemli ölçüde giderilmiş olacaktır.”




Sözcü


Geri Dön