28 / 03 / 2024

Bilişim Vadisi'nde inşaat ihaleleri bu ay yapılacak!

Bilişim Vadisi'nde inşaat ihaleleri bu ay yapılacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde inşaat işleri ihalesinin bu ay içinde yapılacağını, önümüzdeki yıl itibarıyla da Bilişim Vadisi'nde hayatın başlayacağını açıkladı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nde altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu ay içinde inşaat ihalelerinin yapılacağını bildirdi. Işık, "Ondan sonra da önümüzdeki yıl itibarıyla Bilişim Vadisi'nde hayat başlayacak" dedi. Bilişim Vadisi ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Işık, vadinin şantiye alanına döndüğünü, özellikle kanalizasyon, su, doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 


Bilişim Vadisi'nde faaliyet gösterecek firmalarla yer tahsisleri için görüşmeler yaptıklarını anlatan Işık, şu bilgileri verdi: "Konseptini, inşaat ihalesini yaptıktan ve bazı çalışmalarımızı nihayete erdirdikten sonra görüşmelere başlayacağız. İlgi gayet iyi. Yerel ve uluslararası firmalar ilgi gösteriyor. Arzu ettiğimiz konsepte uygun firmaların burada yer alması. Çok acelemiz yok. İnşaatın mesafe almasını önemsiyoruz. 

Şu anda burada, teknoloji geliştirme bölgelerine ve Ar-Ge merkezlerine verilen tüm teşvikler var ama daha ileri adımlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu projeyle Türkiye'nin yaratıcılık faylarını harekete geçireceğiz." 


En önemli inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinden birisi olacak


Işık, projeyle paydaşlar ve disiplinler arası teknolojik araştırma ve iş birliğini arttırarak "yeni gelişim iklimi" oluşturacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu dev projemiz, genç girişimcilerimizle birlikte 'start up' ve 'spin off1 yeni küçük işletmelerin doğmasının ve büyümesinin önünü açacak. İnovasyonun gelişimi için bilgi temelli rekabet eden yeni nesil girişimciler yetiştireceğiz. Ülkemizin inovasyon ve büyüme sürecinde büyük payı olacak tüm aktörlerin rekabet öncesi işbirliği yapabilecekleri en önemli adres Bilişim Vadisi olacak. 


Bölgedeki en önemli inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinden biri olacak vadi, kuluçka, uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, test ve prototip atölyeleri gibi yüksek katma değer üretecek birçok tesisle donatılacak." 


Dünya




Geri Dön