28 / 03 / 2024

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Projenin inşaatım gerçekleştiren Haldız İnşaat tarafından Bilişim Vadisi olarak adlandırılan alan hafriyat döküm alanına dönüşmüş durumdadır. İddialara göre projenin yüklenicisi Macit Haldız’m Ak Parti ile yakın temasları mevcuttur ve partili vekillerin de proje alanındaki arazide hisseleri olduğu söylenmektedir.

Ayrıca projenin halen bitirilememiş olması, hafriyat döküm alam olduğunun gözlemlenebilir olması ve inşaat alanında daha önce bulunan 50 milyon dolara mal olan binanın yıkılıp yerine gelen dikey yapılaşma dikkatlerden kaçmamaktadır. Hafriyat dökülen alanın sonradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce ağaçlandırılması da şüphe uyandırmaktadır.'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1) Bilişim Vadisi projesinin bitiş süresi ne zamandır?
2) Bilişim Vadisi’nin yapım çalışmaları bakanlığınız tarafından denetlenmekte midir?
3) Bilişim Vadisi kapsamında hazırlanan bina projeleri kimler tarafından hangi kriterlere göre hazırlanmıştır?
4) Bilişim Vadisi inşaat alanında özel kişilerin hisseleri bulunmakta mıdır?
5) Bilişim Vadisine komşu arazilerin sahipleri kimlerdir?
6)    İnşaat alanında daha önce yer alan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ait ve yapımı 50 milyon doları bulan binalar revize dahi edilip kullanılmadan neden yıkılmıştır? Yıkım işi hangi firmaya yaptırılmış ve bu yıkım için ne kadar ödenmiştir?
7) Haldız İnşaat’a bugüne kadar proje kapsamında ne kadarlık bir ödeme yapılmıştır?
8) Haldız İnşaat hangi gerekçe ile inşaat alanına hafriyat dökümü gerçekleştirmiştir?
9) Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ve Amerika Kaliforniya’daki örneği göz önüne alındığında yatay yapılaşma ile kampüsler oluşturulduğu görülürken, Bilişim Vadisinde neden çok yüksek katlı dikey mimari tercih edilmiştir?


Geri Dön