17 / 04 / 2024

BİM, Golf Dondurma'ya talip!

BİM, Golf Dondurma'ya talip!

BİM, Golf Dondurma için masaya oturmuş. BİM tarafı bu konuda oldukça ısrarlıymış. Pazarlığın nasıl biteceği ise bilinmiyor...



GOLF Dondurma, 2003 yılında Yıldız Holding'e ait Natura Gıda tarafından kuruldu. İlk fabrikasını da Bursa'da açtı.

Ardından ikinci fabrikayı da Kahramanmaraş'ta faaliyete aldı. Bugün iki fabrikada 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip.

Golf ü Yıldız Holding kurdu ama bugün şirkette çok küçük bir hissesi var. Bir dönem Orhan Özokur'un kaptanlığında faaliyet gösteren Natura Gıda'da şu anda ana hissedar fonlar.

Birkaç ay öncesine kadar Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker de yönetimde temsil ediliyordu ancak şu anda yönetimde değil.

Golf, 2018 yılını yüzde 20 büyüme ve 750 milyon TL ciro ile kapatmış. Golf ile ilgili uzun süredir kulağımıza değişik bilgiler geliyor. Üretimi durdurduğu bilgisi de geldi ancak şirket yetkilileri bu duyuma net bir şekilde itiraz etti. Sadece fabrikanın kış döneminde bakıma alındığını sezon başında yeniden üretime başlanacağı bilgisi aktarıldı. Biz de açıklamaya saygı göstererek duyumlarımızı habere yansıtmadık. Ancak Golf ile ilgili kulislerin ardı arkası kesilmiyor.

Golf kendi markasıyla satış yaptığı kadar market zincirleri için özel markalı ürünler de üretiyor. Hatta Türkiye'nin en büyük discount market zinciri BİM ve Yıldız Holding'e ait Şok'un tedarikçisi. Para'ya gelen bilgilere göre BİM, Golf Dondurma için masaya oturmuş. BİM tarafı bu konuda oldukça ısrarlıymış. Pazarlıklar nasıl biter bilemiyoruz ama taraflardan bu konuda açıklama gelirse aktaracağımızı da bilmenizi isteriz...


Geri Dön