26 / 04 / 2024

Binalarda yalıtımla yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabilir

Binalarda yalıtımla yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabilir

ODE Yalıtım'ın Genel Müdürü Bülent Çolak, "Ssadece binalarda yalıtımla yılda en az 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabilir" dedi



1.2 milyar dolarlık yalıtım pazarında ilk üçe giren ve yüzde 100 Türk sermayeli tek şirket olan ODE Yalıtım'ın Genel Müdürü Bülent Çolak'a göre, sadece binalarda yalıtımla yılda en az 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabilirken, 40 milyar dolarlık enerji ithalatımızın yüzde 75'i bugün konut ve sanayiye gidiyor.

Sadece geçen yıl yapılan yalıtım yatırımları  sayesinde bir yılda 420 milyon TL tasarruf sağlandığını belirten Çolak, yalıtım konusunun gerek enerji verimliliği gerekse ekonomik nedenlerden ötürü önemi giderek artan bir konu olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye'ye yatırım, dünyaya yalıtım” sloganıyla yola çıkan ODE Yalıtım adına açıklama yapan Çolak, Enerji Verimli Binalar'ın önemine dikkat çekerek, “AR-GE bizim için çok önemli; düzenli olarak ürün geliştirme yapıyor, doğaya dost yalıtım malzemeleri ile insanların konforlu ortamda yaşamalarını sağlıyoruz. İnsanlar kaliteli yalıtım ile hem enerjiden tasarruf ediyor hem de doğayı kirletmiyor” dedi.

ODE, 40 Milyon Dolar yatırım gerçekleştirilerek kurulan Türkiye'nin en büyük ikinci camyünü üretim tesisinde, boru camyünü hattının devreye alınmasıyla birlikte 20.000 ton olan şilte ve levha üretimine 1.000 tonda boru üretim kapasitesini ekleyerek toplam üretim kapasitesini 21.000 tona çıkardı. Bugün itibariyle üretiminin %50'sini ihraç eden ODE, şu an 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve bu sayıyı 80' e çıkarmayı hedefliyor. bu oranı %80'e çıkarmak için dış pazarlardaki tanıtım çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

25 yıldır yalıtım sektöründe ilklere imza atan ODE Yalıtım, ODE Starflex markasıyla piyasaya sunduğu ve Çıplak, siyah camtülü, sarı camtülü, yanmaz alüminyum folyo ve alüminyum folyo kaplı şekilde ürettiği Levha, Şilte, Dökme camyünü ürün yelpazesine boru camyününü de ekleyerek ürün portföyünü tamamladı. ODE Yalıtım son yatırımıyla, Türkiye ekonomisine 20 milyon dolar katkı sağlamaktadır.

Hem enerji tasarrufu yapmak hem daha az para harcamak hem de daha sağlıklı  yaşam alanları elde etmek mümkün

“Türkiye'deki binaların yüzde 90'ı yalıtımsız ve sadece bu yüzden ülke ekonomisi her yıl 7 milyar doları havaya savuruyor” diyen Genel Müdür Bülent Çolak, Avrupa'da bizimle aynı konforda yaşayan birine göre 6-7 kat daha fazla enerji faturası ödediğimizi belirtti.

“Yalıtım için ODE yeter” söylemiyle Türkiye sınırlarını aşan üretim kapasitesini vurgulayan ODE Yalıtım, global vizyonunu çevre dostu yenilikçi ürün çeşitleriyle genişletmeye devam ediyor.


Geri Dön