28 / 03 / 2024

Binali Ünal: İzmir'in yüzde 85'inde kentsel dönüşüm olmalı!

Binali Ünal: İzmir'in yüzde 85'inde kentsel dönüşüm olmalı!

Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi...




Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, İzmir'in Bayraklı, Karabağlar, Mavişehir, Karabağlar gibi riskli bölgelerinde acilen kentsel dönüşümün gerektiğini vurguladı.


İzmir'in kaybetme lüksünün olmadığını ifade eden Ünal, kentin depreme hazırlıklı olmadığını ve yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. 


Binali Ünal, "1999'daki büyük depremin ardından birçok şey değişti. Yapı denetim firmaları kuruldu. Yapı denetim firmaları gerekli onayı vermeden adım atamıyorsunuz. Büyük Marmara depreminden sonra yapılan binalarda risk yok; ama daha önce yapılan binaların yüzde 90'ı riskli. İzmir'in riskli bölgeleri Bayraklı, Karabağlar gibi gecekonduların yoğun olduğu alanlar, Karşıyaka ve Mavişehir bölgeleri. İzmir'in yüzde 85'inin dönüşüm yaşaması gerekiyor. İnsanlar kentsel dönüşüme karar verirken bu işte uzmanlaşmış firmalan tercih etmeliler, iyi araştırma yapmalılar. Bürokratik engeller kaldırılmalı. İzmir'de bu iş çok ağır aksak gidiyor" dedi.



Harbi


Geri Dön